Güncel

Afganistanlı kadınların eylemine Taliban saldırdı

Kabil Üniversitesi önünde toplanan kadınların eylemine Taliban güçleri saldırdı.

16 Ocak 2022 Saat: 21:31
Afganistanlı kadınların eylemine Taliban saldırdı
Afganistanlı kadınların eylemine Taliban saldırdı

Afganistan'da bulunan Kabil Üniversitesi önünde toplanan kadınlar "Eşitlik ve adalet" sloganlarıyla eylem gerçekleştirdi. Eylemde "Kadın hakları, insan hakları" yazılı pankart açıldı. Kısa süre sonra Taliban güçleri alana gelerek, eylemcilere saldırdı.

AFP'nin haberine göre bir eylemci "Sağ gözüm yanmaya başladı. Taliban'a 'kentinden utan' dedim, sonra bana silahını doğrulttu" dedi.

Güvenlik gerekçesiyle adını vermeyen eylemci, üniversite yakınındayken üç araç içerisinde Taliban güçlerinin geldiğini ve kendilerine biber gazı içerek spreyler sıktıklarını söyledi.

Taliban saldırısına uğrayan kadınlardan birinin gözleri ve yüzünde oluşan alerji nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Eylemi telefonuyla görüntüleyen bir kişinin telefonuna da el konulduğu belirtildi.

Ağustos ayı ortasından itibaren yönetimi ele geçiren Taliban, kendi lehine olan eylemler dışında hiçbir eyleme izin vermiyor 

Taliban rejimi son olarak kadınların uzun mesafe seyahatleri tek başına gerçekleştirmelerini yasakladı. Seyahat için aileden bir erkeğin kadına eşlik etmesi zorunluluğu getirildi. Ocak ayı başında Taliban rejimi, ülkenin batısındaki Herat bölgesinde esnaflardan vitrindeki mankenlerin kafasını kesmeye çağırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız