Kültür

Afrikalı çocuğun gözünden, hayallerinin sergisi

Bu sefer de şimdiye kadar ülkemizde yapılmamış olup toplumsal farkındalığa katkıda bulunabilmek adına yepyeni bir projesi için ülke çapında destek aramak için kolları sıvadık.

12 Nisan 2019 Saat: 23:33
Afrikalı çocuğun gözünden, hayallerinin sergisi
Afrikalı çocuğun gözünden, hayallerinin sergisi

MEHMET BİLGİN


Bu sefer de şimdiye kadar ülkemizde yapılmamış olup toplumsal farkındalığa katkıda bulunabilmek adına yepyeni bir projesi için ülke çapında destek aramak için kolları sıvadık. Afrikalı çocuğun gözünden, hayallerinin sergisi

 Projemin Amacı Nedir? 

Özellikle sergileme ile toplumsal farkındalığa destek verirken Afrikalı çocukların da “sanat eseri” yaratabileceklerinin algısını yaratarak toplumda ki bazı olumsuz ön yargılara bir bakıma cevap verebilmek..Çocukların kendi hayat kesitlerini kendi gözlerinden nasıl gördüklerini topluma aktarmak. Onlara fotoğraf aracılığı ile kendilerini ifade etmelerinin mümkün olduğunu gösterebilmek,.Birlikte çalışabilme ve en önemlisi başka bir dünyanın var olduğunu fotoğraf aracılığı ile görmelerini sağlamak..Tüm bunların sonucunda bu proje ,elbette ki özellikle çocukların yaşadıklarını unutturmayacak,belki de hayatları bir daha olumlu yönde hiç değişmeyecek yani onlara toz pembe bir dünya sunmayacak.Fakat esas amaç özellikle uygulama esnasında tüm bunları gerçekleştirirken onların yaşadıklarını paylaşmak, bir nebze olsun yaşadıkları o yokluk ortamından saatlik-günlük bile olsa ayrılıp en sonunda mutlu olabilmelerini sağlamak.

Afrikalı çocuğun gözünden, hayallerinin sergisi

PROJEYE DESTEK VERMEK İÇİN AŞAĞIDA Kİ LİNKE GİDİNİZ

https://www.fongogo.com/Project/afrikali-cocugun-gozunden-afrika-ve-onlarin-hayallerinin-sergisi

  • Neden Böyle Bir İşe Kalkıştım?

Yaşça ileri ve mesleki “doyum” olarak naçizane hedeflerime varmış bir vatandaşım.Proje sonrasında ise ticari anlamda kendime pozitif yönde bir katkı sağlamak gibi bir düşüncem olmamakla beraber şahsıma getirebileceği olası pozitif “manevi” katkıları da önemsememekte olan biriyim.Çünkü özellikle her yönden yokluk ile büyümekte olan bu çocukların gözlerinde anlık bile olsa o mutluluğu görmek bana yetecek ve hatta belki de daha farklı ve faydalı projeler için bana ufak da olsa bir ilham verecektir..Gerçekten de çoğu insan için önemli olabilecekleri, ben artık teferruat sayarak bu dünya ile “madde-maddiyat” ile işini çoktan bitirmiş biri olarak bu projeye başlayıp bitirmeyi çok istiyorum.

 Sizden ne istemekteyim?

  • İhtiyacım olan finansmanı sadece Afrika'da Fildişi Sahili'ne gidiş gelişimde ki ulaşım masraflarım için istemekteyim.

Proje Detayları

  1. Grand Bassam- Abidjan köylerinde yerel Afrikalı çocuklar ile kendilerinin kamera kullanarak fotoğraflama yapmalarını sağlamak.
  2. Günde 3 ila 4 saat kadar sürebilecek uygulamada kendi fotoğraf ekipmanlarımı çocuklara vererek hiçbir fotoğraflama kuralı koymadan tamamen serbest ama gözetimim altında (gerekli hallerde olumlu biçimde yönlendirerek) onların kendi başlarına fotoğraf çekmelerini sağlamak.
  3. Uygulamada profesyonel DSLR kamera ve objektifler kullanılacaktır.Elde edilecek çıktılar PS ile tarafımdan işlendikten sonra baskı/yayım ve dolayısıyla sergileme haline gelmiş olacaktır.
  4. Uygulama esnasında bir aksiyon kamera ile çocukların çalışmaları anında kayıt edilirken diğer taraftan da 4K video kamera ile sabit olacak şekilde genel durum-geniş açı video çekilecektir. Gün sonlarında çocuklara geçirdikleri bu eğlenceli anlar topluca izlettirilip güzel anlar yaşayabilmeleri hedeflenecektir.
  5. Projenin 7-10 gün sürecek bu ayağı bittikten sonra,gerekli izinler alınarak öncelikli olarak Fildişi Sahili Abidjan'da ve daha sonra ülkeme döndükten sonra yaşadığım yerde toplumsal farkındalık adına kamuya açık yerlerde (belediye sanat salonları, açık alanlar) Afrikalı çocukların çekmiş oldukları kendi öz eserlerini altlarında kendi isimleri olacak şekilde sergilemek.
  6. Türkiye'de yapılacak olan sergileme ile beraber aynı gün tüm fonlama destekçilerinin de davet edileceği "gala günü" niteliğinde bir organizasyon yapılıp yerel ve ulusal basında çıkacak haber niteliğinde bir çalışma da olacaktır.

Projeme başka nasıl katkı sağlayabilirsiniz?

  • Bu sayfayı ve videomu PAYLAŞARAK projemin geniş kitlelere yayılmasını sağlayabilirsiniz.Bunun yanında arkadaşlarınıza ANLATARAK da olabilir. Afrika'daki çocukların kendi gözleri ile kendi yaşamlarını nasıl görebileceklerini ,bu sayede içlerinden önemli cevherler çıkabilmesi yönünde büyük KATKI yapmış olabilirsiniz.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız