Güncel

Afyon'da 11 JES sondajı için süreç başladı

AFYON - Afyon'un 4 ayrı ilçesinde jeotermal kaynak arama ruhsatı alan şirket, ruhsat süresinin dolmasına 1 ay kala toplam 11 sondaj kuyusu açmak için yaptığı başvuru sonrasında bakanlık ÇED sürecine onay verdi.

2 Ocak 2024 Saat: 19:36
Afyonda 11 JES sondajı için süreç başladı
Afyon'da 11 JES sondajı için süreç başladı
Afyonkarahisar'ın 4 ayrı ilçesinde Göktekin Tarım A.Ş. tarafından Jeotermal kaynak arama için yapılacak toplam 11 sondaj çalışması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı. Bölgede kaynak aramak için 2021 yılında ruhsat alan şirket, ruhsatların bitimine 1 ay kala bölgede çalışma yapmak için harekete geçerken, bakanlıkta dosyaları hemen işleme koydu. 
Sondajlar için bakanlığa 2 ayrı dosya sunan şirket, ilk dosyayı Sandıklı ilçesi, Menteş ve Alamescit köyleriyle Kızılören ilçesi Ekinova köyünde açmak istediği 7 sondaj kuyusu için verdi. Şirkete bölgede Jeotermal Enerji Santrali (JES) yapımı için Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 4 Şubat 2021 tarihinde arama ruhsatı verilirken, ruhsat 4 Şubat 2024'te sona erecek. 
SU KAYNAKLARINA YAKIN 
11 bin metrekarelik alan için hazırlanan ÇED dosyasına göre, Sondaj Alanı-3 kuyusuna 36 metre uzaklıkta Alamescit köyüne ait evler bulunuyor. Yine sondaj yapılacak 7 bölgede tarım arazileri üzerine kurulu durumda. Sondaj yapılacak alanlardan birinin 780 metre uzağından Fırınlı Deresi, diğerinin 560 metre uzağından ise Bozoğlan Deresi geçiyor. 
RUHSAT 1 AY SONRA BİTECEK 
Şirket ayrıca Çobanlar ilçesinin Kocaöz beldesi ve Bolvadin ilçesinin Hamidiye Köyü'nde de 4 sondaj için ÇED dosyasını bakanlığa sundu. Burası içinde Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 4 Şubat 2021 tarihinde arama ruhsatı verilirken, ruhsat önümüzdeki ay bitecek. Toplam 6 bin 400 metrekarelik alanda yapılacak olan çalışma için seçilen alanlar da tarla ve çayır niteliğindeki arazilerden oluşuyor. Sondaj kuyularından birisine 320 metre uzaklıkta Hamidiye köyüne ait evler bulunurken, yine sondaj alanlarının birinin 2.65 kilometre uzağından diğerlerinin ise 3.5 kilometre uzağından Akarçay Deresi geçiyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız