Güncel

Ağır Cezalar verilen ÇHD üyesi avukatlarla dayanışma dilekçesini imzaya açtılar

“Yargılama yapılan tüm usul ve hukuk ihlallerine itiraz etmek üzere hazırladığımız istinaf dilekçesini Çağlayan Adliyesi 1.kat Baro odası önünde imzaya açıyoruz”.

20 Nisan 2019 Saat: 08:19
Ağır Cezalar verilen ÇHD üyesi avukatlarla dayanışma dilekçesini imzaya açtılar
Ağır Cezalar verilen ÇHD üyesi avukatlarla dayanışma dilekçesini imzaya açtılar

NECDET ÖZSAYGIN

İSTANBUL-ÇHD üyesi avukatlar, ÇHD üyesi meslekdaşlarının yargılandığı davanın gerekçeli kararının yazıldığını ve tebliğ edildiğini ifade ederek, kararın hukuka ve usule uygun olmdığını, bu nedenle bu kararı reddediklerini açıkladı. Avukatılar Çağlayan Adliyesi baro önünde hazıradıkları  istinaf dilekçesini imzaya açtılar.

Avukatlar tarafından  yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi meslektaşlarımızın yargılandığı İstanbul 37.Ağır ceza mahkemesinin 2018/84 Esas sayılı dosyasında gerekçeli karar yazıldı. Karar 15 Nisan itibariyle tebliğ edilmeye başlandı.Tüm yargılama süreci gibi gerekçeli kararda ne hukuka ne usule en ufak bir uygunluk taşımıyor.Hukukun en temel ilkelerini dahi yadsıyan hukuka aykırı bu kararı reddediyoruz.

Yargılama yapılan tüm usul ve hukuk ihlallerine itiraz etmek üzere hazırladığımız istinaf dilekçesini Çağlayan Adliyesi 1.kat Baro odası önünde imzaya açıyoruz. Tüm meslektaşlarımızı yargıya ve avukatlık mesleğine yönelik saldırılara karşı destek ve dayanışmaya çağırıyoruz" denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız