Güncel

'Ağız içi arama' dayatmasını reddeden tutsakların tedavileri engelleniyor

Adana Kürkçüler F Tipi Hapishanesi’nde bulunan tutsakların tedavi hakkı engelleniyor. Ağız içi arama dayatmasını kabul etmedikleri için hastaneye götürülmeyen tutsakların yakınları dayanışma çağrısında bulundu.

28 Kasım 2021 Saat: 07:58
Ağız içi arama dayatmasını reddeden tutsakların tedavileri engelleniyor
'Ağız içi arama' dayatmasını reddeden tutsakların tedavileri engelleniyor

Siyasi tutsaklara yönelik hak ihlali ve işkenceyle gündemden düşmeyen Adana Kürkçüler F Tipi Hapishanesi'nde tutsaklar "ağız içi arama" işkencesini reddettikleri için altı aydır hastaneye götürülmüyor.

'TUTUKLANDIKTAN SONRA KALBİNDE RİTM BOZUKLUĞU ÇIKTI
Hapishanedeki tutsakların tedavilerinin engellendiğine dikkat çeken tutsaklardan Fatih Özgür Aydın ve Umut Altun’un aileleri ETHA’ya konuştu.

Crohn hastası olan Fatih Özgür Aydın'ın annesi Emine Aydın, "Bağırsaklarında iltihap çıkıyor, tedavi için verilen ilaçlar sadece baskılıyor. Kemiklerinde kist şeklinde bir şeyler çıktı. Tutuklandıktan sonra kalbinde ritm bozukluğu çıktı. Daha önce tedaviye gidiyordu, kolonoskopi yaptılar. Verilen ilaçların yan etkisi oldu bırakmak zorunda kaldı. Tekrar kontrole gitmesi gerekiyor" diye konuştu.

'AĞIZ ARAMASI YAPTIRMADIKLARI İÇİN TEDAVİLERİ ENGELLENİYOR'
Hapishane içinden geçerken aramalarda bir sorun olmadığını ancak jandarma noktasına geldiğinde ağız içi arama dayatıldığını aktaran anne Aydın, tutsakların bu arama biçimine itiraz etmeleri nedeniyle hastaneye götürülmediğini ve tedavilerinin engellendiğini aktardı.

TUTSAKLARLA DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Hapishane yönetimiyle yaptıkları görüşmede, "Bizim sorunumuz değil jandarma ilgileniyor" yanıtı verildiğini belirten Emine Aydın, kamuoyuna tutsaklara yönelik dayatmalara sessiz kalmama çağrısı yaptı.

'DİŞİ ÇÜRÜMÜŞ VE KEMİK ERİMESİ BAŞLAMIŞ'
Umut Altun’un annesi Ayfer Altun ise, "Oğlum Umut'un alerjik rahatsızlığı vardı. Hapishane koşullarında daha da arttı. Geçen perşembe hastanedeki revire gitmişti, dişinin çürüdüğünü ve kemik erimesi başladığını öğrenmiş" dedi. 

Jandarmanın ağız içi arama dayatması nedeniyle oğlunun hastaneye gidemediğini aktaran Altun, "Hastaneye gidemiyorlar çünkü jandarma ağız içi arama dayatıyorlar. Siyasi tutsaklar bunu reddediyor" diye kaydetti.

'ONURSUZLUK DAYATIYORLAR'
Tüm kamuoyuna duyarlı olma ve dayanışma çağrısı yapan anne Ayfer Altun, şöyle devam etti: "Çocuklarımızın tedavi hakkı engellenmesin. Başlarına bir şey gelirse hapishane yönetimi ve Adalet Bakanlığı sorumludur. Tutsaklara hakları olan tedavi için onursuzluğu dayatıyorlar."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız