Güncel

Agrobay işçileri 4 konsolosluk önünde eylem yaptı!

İzmir’deki Agrobay Seracılık’ta çalışırken Tarım İşçileri Sendikası’na (Tarım-Sen) üye olduktan sonra işten çıkarılan işçiler, şirketin ihracat yaptığı ABD, İngiltere, Hollanda ile Almanya’nın İstanbul’daki başkonsoloslukları önünde eylem yaptı.

3 Ekim 2023 Saat: 00:47
Agrobay işçileri 4 konsolosluk önünde eylem yaptı!
Agrobay işçileri 4 konsolosluk önünde eylem yaptı!

ARZU ÖZKAN


Maruz kaldıkları hak gaspları, aşağılanma, tehdit ve hakarete karşı Tarım-Sen'de örgütlendikleri için işten çıkarılan Agrobay Seracılık işçilerinin direnişi 42. gününde bir günlüğüne İstanbul'a taşındı. İşten atılan 39 işçiyi temsilen gelen heyet, Agrobay'ın ihracat yaptığı ülkelerin konsoloslukların önünde açıklama yaptı.

İlk olarak Amerikan Konsolosluğu önünde eylem yapan işçiler adına söz alan Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, "Agrobay'ın ticaret yaptığı ülkelerin halklarına mesaj vermek amacıyla ülkelerin konsolosluklarına geldik" dedi. Agrobay'la yapılan ticari ilişkilerin tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Söz alan direnişçi kadınlar da yaşadıklarını aktardı. Direnişçiler, şöyle seslendi: "Biz hırsız değiliz. Bizim hafta tatilimizi ödemeyenler hırsız. Arzu Şentürk ben çocuklarıma haram lokma yedirmedim. Sen de yedirme, ver hakkımızı."

İşçiler daha sonra eylemlerine İngiltere Konsolosluğu önünde devam etti. "Agrobay hakkımızı ver" pankartı ve dövizlerinin taşındığı eylem, yoğun yağış ve fırtınaya rağmen gerçekleşti. Agrobay'da çalışan işçilerin haklarını almak üzere şirkete basınç uygulamak amacıyla konsoloslukların önünde eylem yapıldığı hatırlattılar.

Hollanda Konsolosluğu önünde yapılan açıklamaya direnişteki Trendyol Esenyurt deposu işçileri de destek verdi.

Direnişçilerin son eylem durağı ise Almanya Konsolosluğu oldu. Gerekirse Agrobay ürünlerinin satıldığı her ülkeye gideceklerini söyleyen direnişçiler, dayanışma çağrısı yaptı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız