Kültür

'Ahlat Ağacı' Cannes'da ayakta alkışlandı

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’ Cannes’da 15 dakika ayakta alkışlandı.

21 Mayıs 2018 Saat: 03:04
'Ahlat Ağacı' Cannes'da ayakta alkışlandı
'Ahlat Ağacı' Cannes'da ayakta alkışlandı

Bu yılki Cannes Film Festivali’nin yarışma bölümünde son olarak Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’ gösterildi. Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptığı yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’ dakikalarca ayakta alkışlandı.

BİR BABA-OĞUL HİKAYESİ DAHA

Uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu eden film, baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklıyor.

Filmde Murat Cemcir, Cemcir’e Doğu Demirkol, Ahmet Rıfat Şungar, Hazar Ergüçlü, Tamer Levent, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer ve Ercüment Balakoğlu rol alıyor.

Senaryosunu Akın Aksu, Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan’ın yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Ceylan’ın pek çok filminde birlikte çalıştığı Gökhan Tiryaki üstleniyor.

VİZYON TARİHİ

Dünya prömiyerini Cannes’da yapan filmin Türkiye’deki vizyon tarihi muhtemelen filmin festival yolculuğuna göre şekillenecek. Fransa’daki hakları Memento Films tarafından alınan filmin Fransa’da 15 Ağustos’ta vizyona girmesi bekleniyor. Cannes’dan gelecek tepkilere göre filmin ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinde Oscar adaylığı da düşünülerek bu tarihin seçildiği tahmin ediliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız