Güncel

Ahmet Atakan mezarı başında anıldı

Gezi Direnişi sırasında, ODTÜ yolunun yapılmasına karşı Antakya'daki direnişe polis saldırısında 9 Eylül'de yaşamını yitiren Ahmet Atakan mezarı başında anıldı.

11 Eylül 2020 Saat: 12:22
Ahmet Atakan mezarı başında anıldı
Ahmet Atakan mezarı başında anıldı

Atakan ailesinin çağrısıyla dün akşam saatlerinde Defne ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'ndeki mezarlıkta yapılan anmaya arkadaşları, yoldaşları ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri katıldı.

Mezarı başında konuşma yapan anne Emsal Atakan, adalet taleplerini yineledi. Emsal Atakan "Adalet mücadelesi verirken yan yana olmak, bizleri daha güçlü kılıyor. Ahmet, adalet mücadelesi verirken katledildi. Bizler ailesi ve yoldaşları olarak Ahmet için adalet mücadelesi veriyoruz. Yedi yıldır adalet arayışı içindeyiz, Ahmet’in katilleri yargılanana kadar adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

........

-Gezi direnişi sırasında 10 Eylül 2013’de Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın ölümün üzerinden 7 yıl geçti. Gezi Şehit ve Gazileri Platformu Sözcüsü Volkan Kesanbilici, Atakan’ın öldürülüşünün 7. yılı olduğunu belirterek, Atakan ile ilgili açılmış bir davanın olmadığını sadece devam eden bir soruşturma dosyasının olduğunu söyledi. Atakan’ın öldürülmesinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, soruşturma henüz tamamlanmış değil. Soruşturma tamamlanmadığı için de mahkeme aşamasına geçilemedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız