Güncel

Aka-Der mühürlendi…”Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz”

Aka-Der Kadıköy Khalkedon meydanında düzenlediği basın toplantısında derneklerinin mühürlenmesi kınandı.

3 Ocak 2018 Saat: 20:01
Aka-Der mühürlendi…”Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz”
Aka-Der mühürlendi…”Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz”
Fotoğraf: Kerim Eren
Bugün AKA-DER (Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği) Kadıköy Şube ve Kültür Merkezi öğlen saaterinde Valılik kararıyla Kadıköy ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Mühürlenmeye gerekçe olarak "izinsiz dernek lokali işletme” sunuldu.

Dernek adına basın açıklamasını okuyan ve bahane üretilerek derneklerinin mühürlendiğini ifade eden  Ayça Tezerişir “Biz, Kadıköy AKA-DER olarak 2008 yılından beri Kadıköy’de faaliyet yürütmekteyiz. Kadıköy AKA-DER sadece üyelerinin değil, AKA-DER gibi halktan, eşitlikten, özgürlükten yana olan tüm kurumların da kendisini özgürce ifade edebildiği ve çalışmalarını yürüttüğü bir dernektir. Biz AKA-DER olarak Hrant Dink öldürüldüğünde, Tahir Elçi katledildiğinde kitlelerle birlikte sokağa çıktık, Özgecan öldürüldüğünde kadın cinayetlerine karşı isyanımızı meydanlarda haykırdık, 10 Ekim'de Ankara'da bombalar ile katledilmeye çalışılan, işçi cinayetlerinde kitlelerle birlikte alanlarda olan, doğanın talanına karşı birlik olup mücadeleyi büyüten bizlerdik. İşte devleti asıl rahatsız eden budur.” dedi.

Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz

OHAL bahanesiyle, KHK’lar ile tüm hak arayışlarının ve özgürlüğün önüne set çekilmek istendiğini,  Barış imzacısı akademisyenlerin hapsedilmeye çalışıldığını, her gün kadınların öldürüldüğünü ifade eden Ayça Tezerişir “En ufak hak arama eylemlerine dahi saldırıldığı, avukatların, gazetecilerin, milletvekillerinin tutuklandığı, emekçilerin açlığa ve zulüme mahkum edildiği bu düzenin devam edeceğini sanıyorsanız, işçilerin , halkların, emekçilerin sömürüsü ve kaliamı üzerine kurulmuş bu saltanatınmn süreceğini sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Tüm derneklerimizi, kurumlarımızı kapatmaya çalışsanız da, bizim özgürlük, eşitlik, kardeşlik mücadelemizi durdurmayacaksınız. AKA-DER Kadıköy Şube olarak tüm toplumsal mücadele alanlarında sesimizi duyurmaya, faaliyetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız