Güncel

"Akademide tacize, erkek şiddetine karşı haydi Taksim'e"

Üniversiteli Kadın Kolektif’i nden bir grup Dün Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda 25 kasım 2018 Pazar günü saat 17.00’de Taksim Tunel’de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptılar.

23 Kasım 2018 Saat: 10:20
"Akademide tacize, erkek şiddetine karşı haydi Taksim'e"
"Akademide tacize, erkek şiddetine karşı haydi Taksim'e"

Üniversiteli Kadın Kolektif’i nden bir grup Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda,  Kadın Meclisleri’nin birçok şehirde 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' yapacağı kadın yürüyüşüne   paralel  Taksim Tunel’de saat 17.00’de yapacağı kadın yürüyüşüne  katılım çağrısı yaptılar.

Açıklamalarında şunları söylediler:

Ankara üniversitesi Hukuk fakültesi öğretim görevlisi ve Yargıtay üyesi Osman Atalay kadınlara kapalı olan bir etkinliğe katıldı. Necmettin Erbakan üniversitesi Havacılık ve uzay bilimleri fakültesi dekanı Mehmet Karalı kadınların’’ev hanımı olmalarını bakan yada başkan olmalarından daha başarılı ve elzem bulunduğunu söyledi. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde akademisyen olan Mehmet Alkan bir kadın öğrenciye fiziksel ve sözlü saldırıda bulundu.Akdeniz üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal kampüs içerisinde cinsiyetçi küfürlerle maç tezahüratlarında bulunan erkeklere maruz kalmak istemediğini belirten bir öğrencisine ‘’Ne yapalım ağızlarına biber mi sürelim’’ dedi. Tüm kadınları kadın cinayetlerine, kadına şidete ve tacize karşı dayanışmaya çağırıyoruz”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız