Güncel

Akademisyenlerin sergisine yoğun ilgi

Açılışa Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Ali Poyraz Gürson, Güzel Sanatlar Heykel Bölümü Başkanı Yrd.Doç.Dr.Nevzat Atalay, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

17 Aralık 2016 Saat: 01:50
Akademisyenlerin sergisine yoğun ilgi
Akademisyenlerin sergisine yoğun ilgi

Kocaeli Üniversitesi öğretim elemanları Öğr.Gör.Sevtap Örgel, Öğr.Gör.Arzu Parten, Öğr.Gör.Selda Ertürk Özturan ve Eskişehir Osmangazi Heykel Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Serenay Şahin’in çalışmalarından oluşan “DİZİN” Heykel Sergisi İzmit eski Gar Binasında açıldı.

 

Açılışa Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Ali Poyraz Gürson, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd.Doç.Dr.Nevzat Atalay, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılışına yoğun ilgi gören dört heykeltıraşın, farklı malzeme seçkileri ile oluşturdukları  “DİZİN” Heykel Sergisi 30 Aralık 2016 tarihine kadar sanat severler tarafından ziyaret edilebilecek.

 

Sanatçı  Arzu Parten,  Kişisel tarihi ile,  ülkenin tarihinin kesişme noktalarını Tren, yol ve kadın imgeleri üzerinden çoğaltırken, Selda  Ertürk Özturan, bu sefer kadın imgesini, sarsıcı ve oldukça yalın bir görsellikte,  bir sene boyunca yaşanılmış kadın cinayetlerinin istatistiki verileri üzerinden, aktarmaktadır. Cumhuriyetin idolü olarak yola çıkan kadın imgesi ile, günümüz istatisiki verileri arasında oluşan gerilimin çıkış noktalarının işaretleri, Sevtap Örgel’in   “kovuk, ev , yuva” kavramlarında kendini göstermektedir. Büyük beton bloklar üzerinden, kovuk, ev, yuvayı parçalayarak ve hiyeraşilerini bozarak, artık olmayan bir ev, olmayan bir yuva, ve olamayan tekrar tekrar tamamlanmaya çalışılan  kentlerin zorunlu bir yol ve çürüme halini paydaşları çoğalan problemler   üzerinden  aktarıyor. Serenay Şahin ise, göçebe oluşun ‘delilik’  ile ‘normallik’ arasındaki akışları üzerinde dolaşıyor.  Çürüyüşün, ölü oluşun karşısına bir kaçış çizgisi olarak yerleştirdiği ‘göçebe oluş’ sınırı aşmayı, öteye geçmeyi öneriyor.  Bu farklı oluş’ların alt alta sıralanışı ile meydana gelen “dizin”, aynı zamanda bu farklı oluş’ların işaretlediği bir tümlüğü de ortaya koymaktadır.

 

Haber: Vildan Selçuk (BHİ)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız