Güncel

Alamos Gidecek, Yaşam Gelecek!

Alamos Gold bir açıklama yaptı ve ruhsatı yenilenmediği için 200 çalışanının işine son verdiğini açıkladı. Kazdağları için yapılan protestoları da gerekçe ve hedef gösterdi.

19 Aralık 2019 Saat: 08:34
Alamos Gidecek, Yaşam Gelecek!
Alamos Gidecek, Yaşam Gelecek!

ÇEVRE

Kazdağları'nda işletme ruhsatı sona erdiği halde bir işgalci olarak hukuksuzca varlığını sürdüren Alamos Gold bir açıklama yaptı ve ruhsatı yenilenmediği için 200 çalışanının işine son verdiğini açıkladı. Kazdağları için yapılan protestoları da gerekçe ve hedef gösterdi.

Bunun üzeine Kazdağları İstanbul Dayanışması bir açıklama yaptı ve "peki Alamos Gold o 200 işçiyi ve yöre halkını düşünüyor mu?" diye sordu.

İşte Kazdağları İstanbul Dayanışmasının açıklaması...
Alamos Gold Kazdağları'nda yüz binlerce ağacı katlederek 200 işçi ve yüz binlerce insanın nefes hakkına müdahale ettiği gibi yapılması planlanan siyanürlü altın ayrıştırma çalışması ile bölgede yaşayan binlerce insanın yaşam hakkını elinden alacak bir tehdit olmaya devam ediyor. Çalışanlarını da toprakları zehirlemek için koz olarak kullanıyor. 200 İşçiyi, ailelerini ve onlardan gelecek nesilleri düşünenler Kazdağları için mücadele edenlerdir. İşletme ruhsatının yenilenmeme nedeni olarak protestoları gösteren Alamos Gold'un açıklaması provokasyona açık ve son derece tehlikelidir!
Alamos Gold kasasına girecek altından başka hiç bir şeyi düşünmüyor.
Yaptığı açıklamada Kazdağları'nı yok ettiği, toprağını ve suyunu zehirlediği çalışma için bölge halkının desteğini kazandığını iddia ediyor. Aylardır durmaksızın süren protesto eylemleri ise acımasızca gerçekleştirilen bu katliama kamuoyunun karşı olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Alamos Gold kasasına girecek altın için kirli oyunlar oynuyor. Çıkardığı işçileri ve yöre halkını düşünenler Alamos değil Kazdağları için mücadele edenlerdir.
Alamos Gold'un planlanan çalışmasının bir sonu vardır. Bu topraklardan gittiğinde 200 çalışanı işsiz bırakmakla kalmayacak, yöre halkını zehirleyip ölüme terk ederek gidecektir.
200 kişinin işsiz kalmasının sorumlusu, yöre halkını açlığa ve ölüme mahkum edenlerdir!
Ülke ekonomisinin geldiği nokta insanları kendi ölümleri için çalışmak zorunda bırakıyor. İnşaat rantına dayalı ekonomi tarımı bitirmiş ve köyleri tüketmiş durumda. Ülke genelinde gördüğümüz bir çok örnekte yöre halkı yaşamlarını sürdürmek için bu tür madenlerde çalışmak zorunda kalıyor. Soma'da 301 işçinin ölümüne yol açan maden kazasında ve sayamayacağımız bir çok örnekte gördüğümüz gibi iş imkanı bulamayanlar yaşamlarını sürdürmek için bu yola baş vuruyor. Bu durumun baş sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Açlığa karşı insanları ölüme gönderenlerdir. Bugün ülke ekonomisinin bu durumunu lehine kullanmak isteyen Alamos Gold da iş verdiği insanları elinde koz olarak kullanarak ahlaksızca bir adım atmıştır.
Alamos bir an önce Kazdağları'nı Terk etmelidir!
Alamos kirli ve tehlikeli adımlarından vazgeçip hukuksuzca işgal ettiği Kazdağları'nı bir an önce terk etmelidir. Yok ettiği alan bir an önce rehabilite edilmelidir.
Kazdağları ölüme değil,
yaşama açılmalıdır.
Kazdağları şirketlerin değil; sincaplarındır!

Resim

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız