Güncel

Aliağa gemi söküm işçilerinin direnişi sona erdi

Direnişlerinin 11. gününde Aliağa gemi söküm işçileri ortak karar alarak eylemlerini sonlandırdı.

22 Şubat 2022 Saat: 23:43
Aliağa gemi söküm işçilerinin direnişi sona erdi
Aliağa gemi söküm işçilerinin direnişi sona erdi

Limter-İş Genel Başkanı Saygılı, direnişlerin bazen zaferle bazen de yenilgiyle sonuçlanabileceğini önemli olanın doğru sonuçlar çıkarmak olduğunun altını çizdi. İşçiler ise "Burada artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösterdik" dedi. 

Aliağa gemi söküm işçileri, direnişlerinin 11. gününde eylemlerini aldıkları ortak kararla sonlandırdı. 

Direnişteki işçilerin talepleri kabul edilmese de patronlara artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının mesajı bu direnişle verildi. İşçiler, taleplerinin hepsi kabul edilmese de bu direnişi şöyle yorumladı: "On gün direndik, devrimcilerle tanıştık. Kardeşlik duygumuz gelişti. Burada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

İşçileri ziyaret eden DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, işçilerle görüştü. Saygılı, "Direnişler bazen kısmi zaferle bazen de yenilgiyle sonuçlanır. Önemli olan burada yaptığınız işi nasıl değerlendirdiğinizdir. Doğru sonuçlar çıkarmak gerekir" dedi. 

İşçi ve emekçilerin birlikte mücadeleye ihtiyacı olduğunun altını çizen Saygılı, "Kendi aramızdaki birliği bozmayalım. Mücadeleyi yükseltelim. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu değişiklikleri bu kazanımları garantiye almak için örgütlenmek gerek. Tek çaremiz örgütlenmek, birleşmek, mücadele etmek. İstedikten, inandıktan, örgütlendikten, mücadele ettikten sonra aşılmayan dağ, zapt edilmeyecek kale yoktur. Yeter ki birlikte olun" vurgusu yaptı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız