Güncel

Almanya'da göçmen işçiler eylemde

Almanya'nın Bonn kentinde bulunan bir çiftlikte düşük ücretlere çalıştırılan ve alacakları ödenmeyen işçiler eylem yaparak haklarını istiyor.

28 Mayıs 2020 Saat: 01:24
Almanyada göçmen işçiler eylemde
Almanya'da göçmen işçiler eylemde

Almanya'nın Bonn kentinde bulunan bir çiftlikte düşük ücretlere çalıştırılan  ve ücretleri ödenmeyen işçiler FAU (Freie Arbeiterinnen- und Arbeiter-Unio/Özgür İşçiler Sendikası) ile birlikte düzenlenen eylemlerle haklarını istiyor.

Nisan ayında iflas nedeniyle ekonomik olarak sıkıntılar yaşadığı ifade edilen çiftlikte daha rahat sömürülebilecekleri düşünülerek göçmen işçilerin ağırlıklı olarak çalıştırılmaya başlandığı ve mevsimlik olarak çalıştırılan göçmen işçiler çoğunlukla Romanya'dan geldiği belirtiliyor.

Göçmen işçiler, dünyanın en zengin bölgelerinden biri olarak değerlendirilen çiftliğin bulunduğu bölgede bir kanalizasyon arıtma tesisinin yanındaki çöplerle dolu kulübelerde yaşamaya zorlanırken, işçilerin yiyeceklerine dahi göz konmuş ve oldukça kötü durumdaki yiyecekler işçilere verilmişti. Ağır çalışma ve yetersiz sağlıksız yemekler nedeniyle bir işçinin de ağır bir hastalık geçirdiği belirtiliyor.

Tüm bu baskılara ve kötü çalışma koşullarına karşı çiftliğin avlusunda 150'den fazla göçmen işçi eyleme başlayarak bu şartlarda çalıştırılmayı protesto etti ve tam ödeme yapılmadan eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Göçmen işçilerin eylemine patronların cevabı, göçmen işçilerin kaldığı yerleri boşaltmaya çalışmak ve polis baskısıyla işçileri sindirmeye çalışmak oldu. Göçmen işçiler bunun üzerine eylemlerini Romanya Konsolosluğu'na taşıyarak sömürüyü daha fazla kişiye duyurmaya başladı.

Eylemler devam ederken FAU, gittikçe yükselen eylemlerle göçmen dayanışma çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız