Güncel

Almanya'da koalisyon taslağı: Türkiye'nin AB üyelik süreci durdurulsun

Almanya'da, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin durdurulması önerildi.

6 Şubat 2018 Saat: 23:07
Almanya'da koalisyon taslağı: Türkiye'nin AB üyelik süreci durdurulsun
Almanya'da koalisyon taslağı: Türkiye'nin AB üyelik süreci durdurulsun

Almanya'da Hristiyan Birlik ile Sosyal Demokrat Parti arasında koalisyon görüşmeleri devam ediyor. Hazırlanan koalisyon anlaşmasının taslağında, şartları yerine getirinceye kadar Türkiye'nin AB üyelik sürecinin durdurulması önerildi.

Alman Rheinische Post gazetesinin yayınladığı Almanya koalisyon anlaşması taslağına göre, yeni koalisyon Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye müzakere için yeni başlıkların açılmasına karşı olacak.

Hristiyan Birlik ile Sosyal Demokrat Parti arasında tamamlanması beklenen koalisyon anlaşması taslağında, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, Almanya için önemli bir ortak ve AB komşusu, bu nedenle Ankara'yla iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz ve buna ilgi gösteriyoruz. Türkiye'de demokrasi, hukuk devleti normları ve insan haklarıyla ilgili durum uzun süre önce kötüleşti. Bu bağlamda (Türkiye'nin) AB üyeliğiyle ilgili müzakere sürecindeki mevcut başlıkları kapatmak ve yeni başlıklar açmak istemiyoruz."

Almanya’da Hristiyan Birlik (CDU/SDU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında tamamlanması beklenen koalisyon anlaşması taslağında Türkiye şartları yerine getirinceye kadar AB üyelik sürecinin durdurulması önerildi.

Taslakta ayrıca vize serbestisinin ve Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesinin ancak Türkiye gerekli ön koşulları yerine getirdiği zaman mümkün olabileceği kaydedildi.

TÜRKİYE İÇİN ÖZEL BAŞLIK

Ayrıca 167 sayfalık koalisyon anlaşması taslağında Türkiye için özel bir başlık açıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız