Güncel

Alpu Ovası'na kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı mitinge izin verilmedi

Eskişehir Alpu Ovası'na kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı düzenlenecek mitinge Valilik tarafından izin verilmedi.

21 Şubat 2018 Saat: 11:47
Alpu Ovası'na kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı mitinge izin verilmedi
Alpu Ovası'na kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı mitinge izin verilmedi

Eskişehir'in Alpu Ovası'na kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı onlarca Sivil Toplum Kuruluşu (STK), siyasi parti, meslek örgütü ve demokratik kitle örgütünün katılımıyla düzenlenecek mitinge Valilik tarafından izin verilmedi.

Cumartesi günü Seylap Caddesi üzerinde yapılması planlanan "Eskişehir kıymetlidir, kömürlü termik santral istemiyoruz" mitingine izin vermeyen Valilik, gerekçe olarak ise "TSK'nin yürüttüğü sınır ötesi operasyon"u gösterdi.

Bilindiği gibi, büyük ovaların korunması ile ilgili Resmi Gazete’de yayınlanan iki bakanlar kurulu kararı var. İlki, Resmi Gazete’nin 21 Ocak 2017 tarihli mükerrer sayısında,yayınlandı. Bakanlar Kurulu Kararı ile 49 ilde 141 ova büyük ova koruma alanı olarak ilan edildi. Bu ovalardan birisi de Eskişehir Alpu Ovası’ydı.

İkincisi, 2 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu karar ile 8 ilde 51 büyük ova daha koruma kapsamına alındı. Böylece Türkiye’de 192 büyük ova “tarımsal sit” ilan edilerek koruma altına alındı.

Bakanlar Kurulu Kararı yayınlanırken Hükümet yetkilileri ;” bu ovalara bir çivi bile çakılamayacak” demişti. “Çivi çakılamayacak” denilen ovalardan biri olan Alpu Ovası’na şimdi termik santral yapılmak isteniyor.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız