Güncel

Altın madeni istemeyen köylüler, iş makinesinin lastiğini kesti

Aydın'ın Germencik ilçesi Dağyeniköy Mahallesi'nde Maden Teknik Arama tarafından siyanürle altın aramak için etüt çalışması yapılmasına köylüler izin vermedi.

11 Ocak 2022 Saat: 12:24
Altın madeni istemeyen köylüler, iş makinesinin lastiğini kesti
Altın madeni istemeyen köylüler, iş makinesinin lastiğini kesti

Yürüyüş yaparak etüt çalışması yapılacak alana gelen halk jandarma barikatını aştı, kepçenin lastiklerini kesti.

Aydın Germencik'te halk siyanürlü altın aramak için etüt çalışması adı altında yürütülecek çalışmaya izin vermedi. Dağyeniköy Mahallesi meydanında toplanan halk, Maden Teknik Arama (MTA) tarafından yapılmak çalışmayı engellemek için bölgeye yürüyüş düzenledi.

Jandarma ile halkın önüne barikat kurulurken, çoğunluğu kadınlardan oluşan halk, jandarma barikatını aştı, çalışmada kullanılacak kepçenin lastiklerini kesti. Kendilerine engel olmak isteyen jandarmaya geçit vermeyen halk ile jandarma arasında yaşanan arbede yaşandı. Jandarmalardan bazılarının üniformaları yırtıldı.

Germencik'e 49 kilometre mesafedeki 1200 nüfuslu Dağyeniköy Mahallesi'nde, 13 gün önce MTA tarafından siyanürle altın araması yapılması için etüt sondaj çalışmalarına başlandı.

Halk ve çevreciler, bölgede siyanürle altın çıkarılmasının yaratacağı zararlara dikkat çekerek günlerdir eylem yapıyor. Bölgede 3 gündür eylem yapan yöre halkı ve çevrecilerin sayısı her geçen gün daha da arttı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız