Dünya

Amrika'dan Kuzey Kore'ye gözdağı

Kuzey Kore''nin merkezi televizyon kanalı, hidrojen bombası testi gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

10 Ocak 2016 Saat: 10:24
Amrika'dan Kuzey Kore'ye gözdağı
Amrika'dan Kuzey Kore'ye gözdağı

Kuzey Kore'nin geçtiğimiz hafta hidrojen bombası denediğini iddia etmesinin ardından Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait nükleer silah taşıma kapasiteli bir B-52 bombardıman uçağı, "sadece ben yaparım" mesajı vermek için Güney Kore hava sahasında alçak uçuş yaptı.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Pasifik Okyanusu'ndaki Guam Adası'nda bulunan hava üssünden kalkan Amerikan B-52 bombardıman uçağına bir Amerikan F-16'sı ile bir Güney Kore F-15 savaş uçağının eşlik ettiği, Güney Kore'deki Osan Hava Üssü civarında alçak uçuş yaptığı, daha sonra B-52'nin Guam'a geri döndüğü belirtildi.

Başkent Seul'un güneyindeki Osan, Kuzey Kore sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor. ABD ordusunun açıklamasında, "Uçuş, Kuzey Kore'nin yakın tarihteki provokatif hareketine bir cevap niteliğindedir" denildi.

ABD'li Korgeneral Terrence O'Shaughnessy, "ABD, konvansiyonel güçlerimiz ile nükleer şemsiyemizin sağladığı caydırıcılık kapsamında, Güney Kore'yi savunma ve Kore Yarımadası'ndaki istikrarı sağlama konusundaki sarsılmaz taahhüdünü koruyor" açıklamasını yaptı.

Kuzey Kore'deki nükleer tesislerin yakınlarında, 6 Ocak'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yayınlayan merkezi televizyon kanalı, hidrojen bombası testi gerçekleştirildiğini duyurmuştu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız