Güncel

Ana yaşamımız kapkara... Ne diyeyim ki sana... Elim boş yüzüm kara...

Bugün 21 Şubat seni Cemil'n yanına uğurladığımızın 5. Yılı.

21 Şubat 2018 Saat: 16:47
Ana yaşamımız kapkara... Ne diyeyim ki sana... Elim boş yüzüm kara...
Ana yaşamımız kapkara... Ne diyeyim ki sana... Elim boş yüzüm kara...

12 Eylül darbesi sonrasında gözaltına alınıp kaybedilen Cemil Kırbayır’ın annesi Berfo Ana’nın ölümünün 5.yılında, Gözaltında Kaybedilenlerin yakını ve oğlu Mikail  Kırbayır, duygularını şöyle ifade ediyor :

“ANA

Yaşadığın sürece ‘Cemilim gelir.’ diye kapını hep açık bırakmıştın. Devletten alacaklı olarak hesabın mahşere kalmış, seni toprağın kucağına teslim ettiğimizde hemen yanı başına da hasretine yanıp kavrulduğun Cemil için mezar kazmıştık. Halen yanındaki mezar da açık duruyor. Cemil'in Naaş’ını bulupda kucağına veremedik. Gücümüz yetmedi ANA. Tıpkı açık kalan evinin kapısı gibi Cemil'in mezarı da açık, gelmesini bekliyor.

ANA, biz evlatların olarak seni sonsuza uğurlarken demiştik ki "BERFO Ana söz sana, Cemil'i bulacağız." Mahcubuz Ana, sözümüzü tutmadık değil getiremedik. ANA senden sonra dünya hepten oldu kapkara. Önceleri Şeytan ölülerle değil dirilerle uğraşırmış rivayet bu. Şimdi şeytanın torunları ölülerle uğraşıp naaşları günlerce sokaklarda bekletir oldular. Anlayacağın torunlar dedelerini aratır oldular. Ana yaşamımız kapkara.. Ne diyeyim ki sana, Elim boş, yüzüm kara. Her şeye karşın bezmedik, mücadelemizde bir esneklik olmadı, olmayacakda. Seni evlatların olarak saygıyla anıyoruz. Işıklar yoldaşın olsun direngen Anam. Seni uğurlayan tüm evlatların ve mücadele arkadaşların adına oğlun Mikail Kırbayır.”

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız