Güncel

Ankara’da Suruç anmasına polis saldırısı; çok sayıda gözaltı var

Ankara’da gençlik örgütlerinin, Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla Güvenpark’ta yapmak istediği anmaya polis saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi dövülerek gözaltına alındı.

21 Temmuz 2020 Saat: 07:38
Ankara’da Suruç anmasına polis saldırısı; çok sayıda gözaltı var
Ankara’da Suruç anmasına polis saldırısı; çok sayıda gözaltı var

ANKARA

33 Sosyalist gencin IŞİD’in bombalı saldırısında öldürüldüğü Suruç Katliamı’nın 5’inci yılında, Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından yapılmak istenen Suruç Anması’na polis müdahale etti.

Ankara’da iki noktada bir araya gelmeye çalışan kitleye polis, sert müdahalede bulundu. Atatürk Bulvarı üzerinde “Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” pankartı açanların etrafı polisler tarafından sarılarak, gazetecilerin ve yurttaşların çekim yapması engellendi.

Gençlere müdahale eden polis, flamaları, pankartı ve yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını parçaladı. Müdahale sırasında gençleri yere yatıran polis, gençleri darp etti.

Gözaltı sırasında polis bir kişinin burnunu kırarken, gazetecilerin görev yapması engellendi.

Müdahale sırasında yaşananlara tepki gösteren engelli bir genç, polis tarafından gözaltına alındı.

İKİNCİ MÜDAHALE

Meşrutiyet Caddesi’nin Konur Sokak’ın kesiştiği yerde gençler açtıkları pankart ile yürümek istedi. Önleri çevik kuvvet polisleri tarafından kesilen gençlere polis biber  gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

Polis, gençleri yere yatırarak ve darp ederek gözaltına alırken, gençler sık sık “Suruç İçin Adalet” sloganları atıldı. Gençlerin açtığı “Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” pankartı da polis tarafından yırtıldı. Yaşamını yitirenlerin fotoğrafları da polis tarafından yırtıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Suruç Katliamı’nın 5’inci yıldönümü dolayısıyla Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından Ankara’da yapılmak istenen anma etkinliklerine yönelik yapılan polis müdahalesinde gözaltına alınan 42 kişi daha sonra serbest bırakıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız