Güncel

Ankara’da YSK önünde 10 gözaltı

ANKARA- Ankara’da YSK binası önünde Demokrasi Nöbeti’ne başlayan 10 kişi gözaltına alındı.

17 Mayıs 2023 Saat: 00:04
Ankara’da YSK önünde 10 gözaltı
Ankara’da YSK önünde 10 gözaltı

Islak imzalı tutanaklar ile Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) paylaştığı verilerin uyuşmaması kamuoyunda tepki topladı. Ankaralı vatandaşlar da tepkilerini YSK Ankara İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulu önünde başlattıkları Demokrasi Nöbeti ile sürdürmek istedi. Nöbete saldıran polis, 10 kişiyi gözaltına aldı. 

NÖBETE DAVET

Demokrasi nöbeti öncesi konuşan İlay Eroğlu ıslak imzalı tutanaklar ile YSK'nin paylaştığı oy sayılarının uyuşmadığının altını çizerek, "YSK'nın açıkça hukuksuzluk yaptığı ve halkın iradesini gasp etmeye çalıştığı ortadadır. Biz iradesi gasp edilen halk ve seçmen olarak bugün burada bir demokrasi nöbeti başlatıyoruz. Tüm Ankara Halkını buraya bizimle birlikte demokrasi nöbeti tutmaya davet ederken tüm yurttaşları da kendi illeri önündeki YSK binalarının önünde adalet nöbetlerine başlamalarına davet ediyoruz. Oylarımıza ve irademize sahip çıkacağız aynı hukuksuzluğun bir kez daha kurbanı olmayacağız” dedi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Oturma eylemine başlayan kitle için YSK binası önünde oturan resmi polislerin talebiyle çevik kuvvet ekipleri geldi. Demokrasi Nöbeti’nin hukuksuz ve anayasaya aykırı olduğunu belirten kolluk kuvveti nöbetteki 10 kişiyi gözaltına aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız