Güncel

Ankara Deprem Dayanışma Platformu kuruldu

ANKARA - İHD Ankara Şubesi’nin çağrısıyla sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin de yer aldığı Ankara Deprem Dayanışma Platformu kuruldu.

12 Şubat 2023 Saat: 22:42
Ankara Deprem Dayanışma Platformu kuruldu
Ankara Deprem Dayanışma Platformu kuruldu

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Mereş Bazarcix ve Elbistan merkezli artarda meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarında ve yardım ulaşmasında yaşanan koordinasyon eksikliklerine karşın dayanışmayı, kapasiteyi organize ve koordine etmek amacıyla Mülkiyeliler Derneği’nde toplantı düzenledi. Toplantıda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGC) başta olmak üzere pek çok siyasi parti, sivil toplum örgütü, ekoloji, gençlik ve insan hakları örgütünün yoğun katılımı oldu. Toplantıda ilk olarak İHD Ankara Şubesi Eş Başkanı Fatin Kanat söz aldı.

Kanat, çok büyük bir felaketle karşı karşıya olunduğunu belirterek, depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla merkezi bir koordinasyon oluşturmak için bir araya gelindiğini söyledi. Toplantı, depremde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı. 

KOMİSYONLAR KURULDU

Toplantıda birçok komisyonlar kurularak, görev dağılımları yapıldı. Toplantıda, barınma, eşya ve giysi, gıda ve beslenme, sağlık, hukuki yardım, psikolojik yardım, gençlik çalışması, kadın çalışması, çocuk çalışması, LGBTİ+ çalışması, mülteci çalışması, yaşlı çalışması, sosyal medya basın ve iletişim komisyon komisyonları kuruldu. 

HDP, TMMOB, KESK, ATO, Halkevleri ve ÇHD’nin yer aldığı Merkezi Komisyon’da kuruldu. 

ANKARA DEPREM DAYANIŞMA PLATFORMU 

Toplantının ardından ÖHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Şevin Kaya, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Ankara Deprem Dayanışma Platformu’nun kurulduğunu deklare etti. Kaya, şunları söyledi: “Asıl önemli olanının depremzedelerin Ankara ilinde nelere ihtiyaç olduğunu ve bu ihtiyaçların örgütlü bir şekilde nasıl planlanacağını konuştuk. Çok kalabalık bir toplantıydı. Birçok komisyon kurduk. Kısa ve uzun vadeli olarak depremzedelerin ihtiyacını karşılayacak şekilde yardım etmeyi planlıyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız