Güncel

Ankara Emek ve Demokrasi güçleri “Tecavüz meşrulaştırılamaz” diyerek TBMM önünde toplanacak

Ankara emek ve demokrasi güçleri “Tecavüz meşrulaştırılamaz” diyerek TBMM önünde olacağız

21 Kasım 2016 Saat: 17:34
Ankara Emek ve Demokrasi güçleri “Tecavüz meşrulaştırılamaz” diyerek TBMM önünde toplanacak
Ankara Emek ve Demokrasi güçleri “Tecavüz meşrulaştırılamaz” diyerek TBMM önünde toplanacak

Meclis’e sunulan “istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına” ilişkin önergeye yönelik tepkiler sürüyor. Haziran, KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, TMMOB Il Koordinasyon Kurulu ve Ankara Tabip Odası, ''Tecavüz mesrulaştırılamaz'' diyen herkesi saat 10.30'da TBMM önüne çağırdı.

“Bu önerge ile 4 bin tecavüzcüye tahliye yolu açılacak. Emek ve demokrasi güçleri olarak, çocuk istismarını, taciz ve tecavüzü meşrulaştıran yasalara karşı mücadele edeceğiz” diyen emek ve demokrasi güçlerinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“AKP’li vekiller çocuğun istismarcısıyla evlenmesi durumunda istismarcının ceza almaması için yasa teklifleri hazırlarken, bir yılda adliyeye taşınan çocuğa yönelik cinsel istismar sayısı 16 bin 957’dir. Yargıya taşınan istismar vakalarından da 13 bin 968 mahkûmiyet kararı çıktı. Adalet Bakanı’nın yaptığı açıklamada, ‘Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamıyor, ancak Çocuklarla evlenenlere uygulanacak’ demesi niyeti apaçık ortaya koymuştur. Emek ve demokrasi güçleri olarak, çocuk istismarını, taciz ve tecavüzü meşrulaştıran yasalarınıza, eril söylem ve politikalarınıza karşı, her türlü tahakkümden arınmış, eşit ve özgür bir yaşam için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız