Güncel

Ankara Kadın Platformu’ndan 25 Kasım çağrısı

ANKARA - Ankara Kadın Platformu, kadınları 25 Kasım’da Çankaya Belediyesi önünde düzenleyecekleri eyleme davet etti.

18 Kasım 2020 Saat: 20:07
Ankara Kadın Platformu’ndan 25 Kasım çağrısı
Ankara Kadın Platformu’ndan 25 Kasım çağrısı
Ankara Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla gerçekleştirecekleri eyleme ilişkin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nda (SES) basın toplantısı düzenledi. Açıklamanın yapıldığı salona, “Sesimiz yankılansın. Emeğimizden, kimliğimizden, birbirimizden, mücadelemizden, sokaklardan vazgeçmiyoruz. 25 Kasım Çarşamba günü saat 18.00’de Çankaya Belediyesi önünde buluşuyoruz” yazılı pankart asıldı. 
Platform adına konuşan Fatma Kılıçarslan, Dominik Cumhuriyeti’nde katledilen Mirabel kardeşleri hatırlatarak, “Diktatörlüğe karşı direnen ve katledilen Mirabel Kardeşler, ölümlerinin 60’ıncı yılında bıraktıkları mirasla tüm dünya kadınlarının mücadelesine ilham olmaya devam ediyor. Yaşadığımız coğrafyada tarih boyunca etrafımızı kuşatan erkek şiddeti şu anda AKP iktidarının kadın düşmanı politikalarıyla artarak devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından Rojava’ya, Arjantin’den İran’a, Hindistan’dan Polonya’ya kadınlar; emekleri, bedenleri ve yaşamları için mücadele ediyor” dedi. 
‘ERKEK ŞİDDETİ ARTIYOR’ 
Son bir hafta içerisinde 12 kadının erkek şiddeti sonucu katledildiğini söyleyen Kılıçarslan, erkek egemen devletin, tüm organlarını katletmek ve katilleri korumak için seferber ettiğini dile getirdi. İstanbul Sözleşmesinin uygulanmaması sonucunda kadınların erkek şiddetiyle katledildiğini ifade eden Kılıçarslan, devlet koruması altındaki faillerin cezasız kalmaması için mücadelelerini sokaklarda büyüttüklerini vurguladı.  
Pandemiyle birlikte toplumsal cinsiyet temelli eşitsizlik ve aile içi şiddetin arttığını, görünürlüğünün ise azaldığını belirten Kılıçarslan, “İşten çıkarmalar başlayınca, işten ilk çıkarılanlar yine kadınlar oluyor. Kadınlarla erkekler arasındaki gelir eşitsizliği büyüyor. Ekonomik krizin yükünün biz kadınlara yüklenmesine izin vermeyeceğiz. Mülteci kadınlar göç yolunda yaşadıkları taciz, tecavüzler yetmezmiş gibi bir de geldikleri yerlerde ırkçılıkla karşı karşıya kalıyor. Geri gönderme merkezlerinin insanlık dışı koşullarında tutulan kadınlar, merkezlerde bulunan görevlilerin taciz ve tecavüzlerine maruz kalıyor” ifadelerini kullandı.  
‘ÖZEL SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR’ 
Emperyalist güçler tarafından tüm dünyaya yayılmaya çalışılan paylaşım savaşının Ortadoğu’da giderek derinleştiğine işaret eden Kılıçarslan, şunları söyledi: “Yaratılan savaş politikalarına karşı kadınların barış mücadeleleri de büyüyor. İçerde ve dışarıda savaş naraları atan iktidar, Kürt halkına karşı uyguladığı özel savaş politikalarıyla taciz, tecavüz ve çocuk istismarının Kürdistan’da devlet eliyle yapıldığını gösteriyor. Kürt kadınlarının iradesi eş başkanlık sistemi, saldırılarla teslim alınmaya çalışılıyor. Türkiye ve Kürdistan'da erkek egemen devlete karşı özgürlük mücadelesi veren kadınlar katlediliyor ve savaş devlet tarafından kadın bedenleri parçalanarak, işkence edilerek, sokak ortasında sergilenerek sürdürülüyor.” 
“Mücadelemizden bir adım dahi geri adım atmıyor, her geçen gün mücadelemizi büyütüyoruz” diyen Kılıçarslan, sözlerini şöyle noktaladı: “Katledilen kadınların isyanıyla daha çok sokakta olmaya devam ediyoruz. Sokaklarında güvende gezdiğimiz kentleri mücadelemizle yaratacağız. Kadınların hayatlarını; dinle, adetle, gelenekle kuşatan şiddeti meşrulaştıran bütün tarikatlara, kişilere karşı isyandayız. Nevin’in cesaretiyle, Flormar işçisi kadın direnişçilerin kararlılığıyla, tüm Dünya’ya yayılan Las Tesis’in coşkusuyla özgürlük mücadelemizi büyütmek için 25 Kasım’da sokaklardayız. Kendimizi, birbirimizi, yaşam alanlarımızı savunmak için 25 Kasım'da saat 18.00’de kadınlarla hep birlikte Çankaya Belediyesi önünde buluşuyoruz. Bütün Ankaralı kadınları sesimize ses katmaya çağırıyoruz.”
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız