Güncel

Ankara Katliamı davasını takip için dernek kuracaklar

Ankara Katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri gizlilik kararının kalkmasınI istedi.

11 Ocak 2016 Saat: 15:50
Ankara Katliamı davasını takip için dernek kuracaklar
Ankara Katliamı davasını takip için dernek kuracaklar

Ankara Katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşerek soruşturma hakkında bildi aldı.

Görüşme sonrası adliye önünde açıklama yapan aileler dosya üzerindeki gizlilik kararının kalkmasını isterken, otopsi raporlarını talep ettiklerini söyledi. Aileler dayanışmak adına bir dernek kuracakları bilgisini paylaşırken Avukat İlke Işık da kamu görevlilerinin kesin bir ihmali kanıtlanmadığı sürece  haklarında dava açılmayacağı bilgisini paylaştı. 

Ankara Katliamı'nın üzerinden 3 ay geçti. Katliamın üçüncü ayında yaşamını yitirenleri anmak için Ankara'ya gelen aileler dün, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB başkanları ve avukatlarla birlikte soruşturmaya dair Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştü. Görüşme sonrası adliye önünde bir açıklama yapan aileler adına konuşan EMEP GYK Üyesi Korkmaz Tedik'in babası Erdoğan Tedik, ilk kez dava üzerinde ne kadar mesafe alındığı ile ilgili bilgi aldıklarını söyledi. Bir an önce davasının açılmasını istediklerini dile getiren Tedik, yakınlarının ne şekilde yaşamlarını yitirdiklerini bilmek istedikleri; bunun için de otopsi raporlarının kendilerine verilmesini talep ettiklerini aktardı. 

DERNEK KURACAKLAR

Yakınlarını yitiren ailelerin birçoğunun halen eşyalarının verilmediğini kaydeden Tedik, ölüm tutanaklarını bile alamadıklarını söyledi. Tedik, "Geciken adaletin adalet olmadığını söyledik. Bu dava uzadıkça kaygılarımız olduğunu dile getirdik. Savcılık 91. günde ilk kez bize açıklamada bulundu. Biz bu davanın takipçisi olacağız ve zaman aşımına uğramaması için her şeyi yapacağız. Kitle örgütlerini ve emek demokrasi güçlerini de bizi yanlız bırakmamaya çağırıyoruz. TBBM'ye giderek orada da siyasi partilerle temaslarda bulunacağız" dedi. Bir dernek kuracaklarını da dile getiren Tedik, aileler olarak dayanışmak, bir arada durmak, davaları ortak takip etmek ve kitle örgütleriyle iletişim halinde olmak için bu derneği kuracaklarını bildirdi. 

700 BİN SAYFA

Avukat İlke Işık ise  savcıdan edindikleri bilgiyi paylaşarak soruşturma dosyasında 700 bin sayfa arşiv, fotoğraf, ses kaydı olduğunu aktardı. Dijital veri incelemelerinin devam ettiği bilgilerini edindiklerini, Savcı'nın mart, nisan ayı gibi davanın açılacağını dile getirdiğini vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız