Güncel

Ankara Katliamı'nda kamu görevlilerine soruşturma yok

Ankara Katliamı soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı katliamda kamu görevlilerinin ihmalinin olmadığına karar verdi.

13 Ocak 2016 Saat: 23:02
Ankara Katliamı'nda kamu görevlilerine soruşturma yok
Ankara Katliamı'nda kamu görevlilerine soruşturma yok

Ankara Katliamı soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı katliamda kamu görevlilerinin ihmalinin olmadığına karar verdi. Kurumların kamu görevlileri hakkında yaptıkları bütün şikayet dilekçelerinin değerlendirildiğinin ifade edildiği kararda, "Kamu görevlileri hakkında bu dosyadaki isnatların müştekilerin kişisel kanaatine dayandığı; şüphelilerin atılı suçları işlediklerine dair soyut isnatlar dışında somut bir bilgi ve belgenin bulunmadığı, somut bir delilin ibraz edilmediği anlaşılmıştır" denildi.

10 Ekim barış mitinginde 102 kişinin yaşamına malolan katliam sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Emniyet Genel Müdürü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ve Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal, diğer kamu görevlileri ve kolluk kuvvetleri hakkında soruşturma açılmasına dair şikayetlerde bulunan KESK, DİSK TMMOB ve TTB'nin şikayetlerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından cevap geldi. Cumhutiyet Başsavcılığınca ayrı ve kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğünün dile getirildiği kararda, kamu görevlileri hakkında isnat edilen bir suç ve ihmal olmadığı kaydedildi. Cumhuriyet Savcısı Halil Maçkaya'nın kararında İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı, Ankara Valisi, İl Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürü, İstihbarat Daire Başkanı ve diğer kolluk görevlileri hakkında yapılan şikayetlerin; şikayetçilerin kişisel kanatleri olduğu bildirilirken, somut bir bilgi ve belgenin olmadığı, somut bir delilin bulunamadığı söylendi. Bu nedenle şikayet dilekçelerinin işleme konulmamasına karar verildiği ifade edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız