Güncel

Ankara katliamının 85. ayı: Onları ölüme inat yaşatmaya devam edeceğiz

10 Ekim katliamı 85. ayında. IŞİD'in düzenlediği katliamda yaşamını yitiren 104 kişi bir kez daha katliamın gerçekleştiği noktada anıldı. Anmada, katledilenler için adalet mücadelesinin süreceği söylendi.

11 Kasım 2022 Saat: 11:35
Ankara katliamının 85. ayı: Onları ölüme inat yaşatmaya devam edeceğiz
Ankara katliamının 85. ayı: Onları ölüme inat yaşatmaya devam edeceğiz

IŞİD'in gerçekleştirdiği ve 104 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Ankara Gar katliamının yıldönümünde anma düzenlendi. 10  Ekim Barış Derneği'nin gerçekleştirdiği anmada, katledilenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankart açıldı. Katliamın gerçekleştiği noktada yapılan anmaya HDP Ankara İl Örgütü de katıldı.

"10 Ekim'i unutma unutturma", "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek", "Katil IŞİD işbirlikçi AKP", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganlarıyla başlayan anmada 104 kişi saygı duruşu yapıldı, ardından 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun açıklama yaptı.

Katliamın 85'inci ayında olduklarını söyleyen Coşgun, bugüne değin gelen süreçte katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve hak savunucuları olarak engellemeler ile karşılaştıklarını söyledi. Coşgun, engellemelere rağmen bu mücadeleyi sürdürdüklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Umudumuzu kaybetmeden gerçek derdimizin adalet olduğunu belirtmeye devam ediyoruz. Aileler mutlak adaleti talep etmekten vazgeçmedi, vazgeçmedik. 7 yıldır ilmek ilmek dokuduğumuz bir mücadele ağı var ve bu kapsamda asla pes etmeyeceğiz. Bu 7 yılda çok büyük kazanımlar edindik. 8'inci yılında da bambaşka bir kararlılıkla ilerleyeceğiz. Adalet mücadelemiz devam ediyor. Yaşamını yitiren canlar ve aileleri için bir adalet bizim elimizde bizim taleplerimizle gelecek."

Ailelere ve mücadeleye yönelik müdahalenin Ortadoğu ülkelerine mahsus olduğunu dile getiren Coşgun, adalete ulaşmak için başlattıkları mücadelenin adliyelerde de sürdüğünü söyledi. Coşgun, "Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yargıtay'ın karar bozmasında sonra bizi daha provokatif duruşmalar bekliyor. Sanıkların mücadele yürüten insanlarla uğraştığını görüyoruz. Kapatıldığı düşünülen hiçbir dosya bize gerçek adaleti getirmeyecek. Kapatılan dosyalarında açıldığını görüyoruz. 10 Ekim Katliamında yaşamını yitirenlerin bayraklarını düştüğü yerden doğrultacağız. Onları ölüme inat yaşatmaya devam edeceğiz. Unutturmamaya dair sözümüzü tutmaya devam ediyoruz. Biz biti demeden bitmeyecek. 27 Aralık'ta da duruşma salonunda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Coşgun'un açıklamasının ardından Bayram Kaya, 10 Ekim'de yaşamını yitirenler anısına şiir okudu. Kaya'nın ardından HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu da söz aldı. Sinemillioğlu, "Acılarımız unutulmuyor, unutulmayacak. Unutursak kalbimiz kurusun. Her ayın onunda güçlerimizi birleştirmeye, isyanımızı büyütmeye ihtiyacımız var. 10 Ekim katliamını yapanlar bir gün mutlaka cezalandırılacak. Bu katliamların en büyük sebebi cezasızlık politikalarıdır. Bütün yol arkadaşlarımızı buna karşı her ayın 10'unda ailelerin ve yaşamını yitirenlerin acılarını isyanımızda büyütmek üzere beraber yol almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız