Güncel

Ankara'da emekçi yürüyüşü ile dayanışma

KESK Ankara Şubeler Platformu bugün İstanbul’dan başlayacak yürüyüşe destek için Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

21 Aralık 2016 Saat: 14:39
Ankara'da emekçi yürüyüşü ile dayanışma
Ankara'da emekçi yürüyüşü ile dayanışma

KESK Ankara Şubeler Platformu ihraç, açığa alma ve baskılara karşı bugün İstanbul’dan başlayacak yürüyüşe destek için Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şube Eş Başkanı Rona Temelli, Türkiye'nin 81 ilinden İstanbul'daki yürüşüşe destek olmak için basın açıklamaları düzenlendiğini söyledi. İstanbul'daki yürüyüşün amacının OHAL KHK'ları ile sorgusuz, sualsiz ihraç edilen KESK üyelerine destek olmak olduğunu belirten Temelli, “On binlerce kamu emekçisi KHK'larla ihraç edildi ama devlet güdümlü sendikalar üyelerine kapılarını kapattı. Bu sendikalar emekçilerin örgütlülüğünü dağıtmak amaçlı kontra sendikalardır. KESK olarak üyelerimize sahip çıkacağız” diye konuştu.  Açıklamanın ardından Ankara'daki KESK üyeleri,  İstanbul’dan yürüyenler ile canlı bağlantı kurularak dayanışma mesajları iletti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız