Güncel

Ankara'da otobüs esnafı kontak kapattı

Akaryakıta ardı ardına gelen zamlara karşı Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası, 41 yıldır verdikleri hizmeti bugünden itibaren durdurduklarını duyurdu.

10 Mart 2022 Saat: 08:29
Ankarada otobüs esnafı kontak kapattı
Ankara'da otobüs esnafı kontak kapattı

ANKARA

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar tüm hızıyla sürerken; benzine yapılan zam oranı, yıl başından bu yana yüzde 57'ye, son bir yılda ise yüzde 166'ya ulaştı. Motorine yapılan zam oranı da yıl başından bu yana yüzde 94, son bir yılda ise yüzde 235 oldu.

Zamlar artarak devam ederken geceden itibaren geçerli olacak yeni zamlar açıklandı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS), bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 79 kuruş, motorine ise 2 lira 25 kuruş zam geleceğini duyurdu.

Ardı ardına gelen zamlardan sonra açıklama yapan, Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası, şu sözlerle kontak kapattıklarını duyurdu: "Saygıdeğer Ankara halkı; 41 yıldır sizlere kesintisiz hizmet veren ancak olağanüstü artan maliyetler nedeniyle yakıt dahi alamaz duruma gelen esnaflarımız yarından itibaren zorunlu olarak 'çalışamayacaklarını' beyan etmişlerdir. Özür diliyor, anlayışınıza sığınıyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız