Güncel

Antalya’dan 10 Ekim davasına sahip çıkma çağrısı

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Katliamı davası için kitlesel katılım çağrısı yaptı.

28 Temmuz 2018 Saat: 11:36
Antalya’dan 10 Ekim davasına sahip çıkma çağrısı
Antalya’dan 10 Ekim davasına sahip çıkma çağrısı

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri yaptığı basın açıklamasıyla 10 Ekim Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin emek ve demokrasi mücadelesine sahip çıkacaklarını belirterek Ankara’da görülecek davaya kitlesel katılım çağrısı yaptı.

10 Ekim Katliamında 103 kişinin katledildiği yüzlerce kişinin yaralanarak sakat kaldığı belirtilen açıklamada “Katliamla ilgili açılan davada sorumluların tamamının yargılanması ve katliamın gerçek faillerinin yargı önün çıkarılması konusunda somut bir ilerleme sağlanamamıştır. Son görülen duruşmada, katliamda sorumluluğu olan kamu görevlilerini koruyan ve yargılamaya sadece tutuklu sanıklarla sınırlayan bir yargılama sürecinin yaşandığı görülmüştür. 10 Ekim aileleri ve avukatlarının ısrarlı taleplerine rağmen dosyaya kamu görevlileri maalesef eklenmemiştir. Ayrıca suçun kapsamı ‘insanlığı karşı işlenen suç’ kapsamına girmesi gerekirken savcı mütalaası ile sınırlı tutulmuştur” denildi.

Davada katliamda sorumluluğu olan kamu görevlilerini koruyan tutum takınılması 10 Ekim Katliamı davasının bir an önce kapatılmak istendiğini gösterdiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi; “Bu davada adaletin sadece tutuklu sanıklara verilecek cezalarla sağlanması mümkün değildir. Katliamın gerçekleştiği ana kadar sorumluluğu olan herkesin cezasını çekmesi gerekmektedir.”

“Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak 10 Ekim’de kaybettiğimiz barış güvercinlerini bir kez daha özlemle anıyor, tüm sorumlular yargı önünde hesap verene kadar davanın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” denilen açıklamada 10 Ekim Davasının 31 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde görülecek karar duruşmasına katılımda bulunarak davaya sahip çıkma çağrısı yapıldı. Açıklamada davaya katılım için otobüs kaldırılacağı bilgisi de verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız