Çevre

Antalya’dan “Artvin’e dokunma” mesajı

Artvin Cerattepe bölgesinde bakır madeni çıkarmak isteyen şirkete karşı direnen bölge halkına, Antalya’dan ‘yanınızdayız’ mesajı verildi.

21 Şubat 2016 Saat: 21:27
Antalya’dan “Artvin’e dokunma” mesajı
Antalya’dan “Artvin’e dokunma” mesajı

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu Bileşenleri öncülüğünde yapılan eylemde, siyanür ile altın çıkartmanın cinayete davetiye olduğu belirtildi. Artvin Cerattepe bölgesinde bakır madeni çıkarmak isteyen şirkete karşı direnen bölge halkına, Antalya’dan ‘yanınızdayız’ mesajı verildi. Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu Bileşenleri öncülüğünde yapılan eylemde, siyanür ile altın çıkartmanın cinayete davetiye olduğu belirtildi.

Artvin Cerattepe’de bakır madeni çıkarmak isteyen şirkete karşı bölge halkının direnişine, Antalya’dan destek geldi.  Birleşik Haziran Hareketi ve Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu Bileşenleri öncülüğünde Attalos Meydanı önünde basın açıklaması yapıldı. Attalos Heykeli önünde bir araya gelen grup, önce Ankara'da önceki gün düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Eyleme, HDP İl Eş Başkanları Ahmet Kaya ve Zarife Atik, Antalya Artvin Kültür Derneği üyeleri de katıldı.
CİNAYETE DAVETİYE ÇIKARIYORLAR
“Artvin’e dokunma” pankartı açan grup adına basına açıklama yapan Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu Bileşenleri Sözcüsü Birsen Tanyeli, inşaat firmasının hukuk tanımamazlığını iktidara yakın olmasına bağlayan Tanyeli, “Bu firma inşaata başlamak için yüzlerce polis ve jandarma eşliğinde Cerrattepe ‘ye gelerek halka saldırmıştır. Artvin ve çevre illerden gelen kolluk güçleri yaşam alanlarına sahip çıkmaya çalışan sivil halka gaz bombalarıyla saldırmış, insanların yaralanmasına sebep olmuştur. Bakanın bizzat 'Yıkın geçin' talimatı vermiş olması çok üzüntü ve kaygı vericidir” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız