Güncel

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Karanlıklar gider, Gezi kalır

ANTALYA Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi direnişinin 7. yılında, Attalos Heykeli önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde basın açıklamasın?

8 Haziran 2020 Saat: 09:20
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Karanlıklar gider, Gezi kalır
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Karanlıklar gider, Gezi kalır

ANTALYA

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi direnişinin 7. yılında, Attalos Heykeli önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde basın açıklamasını okuyan Devrim Mol, Gezi'den sonraki 7 yılda ülkede OHAL'in kalıcı hale getirildiğini belirterek "Tek bir kişinin ağzından çıkan her sözün ferman kabul edilir hale geldiği, en temel özgürlüklerin dahi askıya alındığı bir düzene geçildi. Bu düzenin muktedirleri, farklıkları zenginlik olarak gören, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, dışlamayan Gezi'nin değerlerine; demokrasi, özgürlük, adalet, eşitlik talebine adeta savaş açtılar" dedi.

Gezi davasının da avukatları olan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 20 avukata adil olmayan yargılama oyunları ile toplamda 159 yıl hapis cezası verdiğini hatırlatan Mol, "ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu ÇHD üyesi 8 avukatın, adil yargılama talebiyle tutuklu bulundukları cezaevlerindeki açlık grevleri 3 Şubat 2020 tarihinden bu yana sürüyor. HHB üyesi Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal, 5 Nisan'da açlık grevini ölüm orucuna çevirdi. Didem Akman ve Özgür Karakaya adil yargılanma ve hapishane koşullarının düzeltilmesi için 111 gündür açlık grevinde. Buradan direnişlerini selamlıyor ve adil bir yargılamanın ölümler olmadan da sağlanabileceğini, tarafsız ve adil bir muhakemenin herkes için bir hak olduğunu hatırlatarak, tutuklu avukatların yasal ve insani taleplerinin bir an önce karşılanarak tahliye edilmelerini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ülkeyi kimlikler ve ırklar üzerinden tasnif eden ABD'de, George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesi üzerine halkın ırkçı zihniyete karşı "Nefes alamıyorum" çığlığını yükselten bir direniş başlattığını söyleyen Mol şöyle devam etti:
"Irkçılığa ve polis şiddetine karşı ayaklanma aynı zamanda sınıfsal bir öfkeyle birleşerek, emperyalizmin merkezinde bir meydan okumaya dönüştü ve direniş başka ülkelere de yayılıyor. Irkçı, milliyetçi, ayrıştırıcı politikaların sonucu,  halklara ve mültecilere uygulanan zulmü, baskıyı, polis şiddetini en ağır haliyle yaşayan, sırf kürtçe konuştuğu için öldürülen insanlarımızın acıları yüreğinde Türkiye halkları olarak, kapitalist yağmacılığa karşı halkların adil, eşit, barış içerisinde yaşamın kurulduğu yeni bir dünya özlemini yükselten ABD halkı özelinde, direnen tüm halkları dayanışma duygularımızla selamlıyoruz. ABD'yi saran öfke, tüm yoksulların, ezilenlerin öfkesidir. Gezi her yerdedir."

Kazdağları'ndan, Salda Gölü'ne, Kirazlıyayla'dan Olimpos'a uzanan doğa talanının hız kesmeden sürdüğü koşullarda Gezi'nin değerlerine, birliğe, dayanışmaya daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayan Mol, "Dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Covid-19 pandemisini bile yeni saldırıların fırsatı haline getirildiği, topluma bir taraftan evde kal çağrıları yapanların diğer taraftan milyonlarca işçiyi, emekçiyi, dar gelirliyi salgına karşı adeta silahsız cepheye sürdüğü, günümüz koşullarında Gezi'nin değerlerine, dayanışmaya, birliğe, daha çok ihtiyacımız var. Gezi sürecinde aramızdan hunharca koparılan Berkin Elvan'ın, Ethem Sarısülük'ün, Ali İsmail Korkmaz'ın, Abdullah Cömert'in, Medeni Yıldırım'ın, Hasan Ferit'in, Ahmet Atakan'ın, Mehmet Ayvalıtaş'ın anıları önünde saygıya eğilirken milyonların demokrasi, eşitlik, adalet mücadelesinin eseri Gezi'yi bir kez daha selamlıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız