Güncel

Antalya ve Adıyaman'da zam protestosu

KESK Antalya Şubeler Platformu ve Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu zamları protesto etti.

27 Şubat 2022 Saat: 11:11
Antalya ve Adıyamanda zam protestosu
Antalya ve Adıyaman'da zam protestosu

KESK Antalya Şubeler Platformu ve Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu zamları protesto etti. 

KESK Antalya Şubeler Platformu, “Geçinemiyoruz. Zamlar geri alınsın. Özelleştirmeler iptal edilsin” şiarıyla Attalos Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına basın metnini okuyan Devrim Mol, zamlarla birlikte maaşlara yapılan göstermelik artışın buharlaştığını belirtti.

Enerjideki özelleştirme ve zam fırtınasının tek sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu belirten Mol şu şekilde devam etti:

Kamunun 1 liraya ürettiği elektriğe biz 7 lira ödüyoruz. Bunun adı katmerli soygundur. Ve bu soygunun ardında enerji alanındaki özel şirketleri kurtarma operasyonu yatmaktadır. Oysa yapılan çalışmalar; enerji üretim ve dağıtımını kamulaştırıp vergi adaletsizliği yaratan KDV de devre dışı bırakıldığında hem halkın hem de ticaret ve sanayi kuruluşlarının faturalarını yarı yarıya düşürmenin mümkün olduğunu ispatlamaktadır.”

Herkesi birlikte mücadele etmeye çağıran Mol, son olarak ise taleplerini şöyle sıraladı:

“-Tüm tüketim maddelerine gelen zamlar geri alınsın.

-Enerji üretim ve dağıtım şirketleri kamulaştırılsın.

-Şeffaf ve hesap verebilir kamu yönetimi hayata geçirilsin.

-Ulaşım, su gibi temel kamu hizmetleri üzerindeki ağır maliyetleri oluşturan elektrik ve akaryakıttan, ÖTV ve KDV sıfırlansın.

-Temel tüketim maddelerindeki KDV tamamen kaldırılsın kamu özel işbirliği projeleri, döviz garantili ihaleler sonlandırılsın.”

“Soyguna dur demek için alanlara”

Adıyaman Emek Demokrasi Platformu, Demokrasi Parkı'nda yaptığı açıklamayla zamları protesto etti. Platform adına basın açıklamasını okuyan Büro Emekçileri Sendikası (BES) İl Temsilcisi Enver Arık şunları dedi:

“Yıllardır iç içe geçerek gittikçe daha büyüyen ekonomik, sosyal, siyasal sorunlar yaşamın her alanını tıkayan çoklu bir krize dönüşmüş bulunuyor. Bu çoklu krizin faturası ise halka ve emekçilere kesiliyor.”

Arık, enerji alanında yaşanan artışların, suya atılan bir taşın oluşturduğu halkalar gibi ulaşımdan gıda ürünlerine, meyve ve sebzeden temel tüketim maddelerine kadar her alana yansıdığını ifade etti.

Sadece iş yerlerinde değil, kent meydanlarında da yürüyüşler, oturma ve fatura yakma eylemleri düzenleyeceklerini söyleyen Arık, şunları söyledi:

“Bu etkinliklere yereldeki emek, meslek örgütleri ve demokrasi güçlerinin en geniş katılımı sağlamak için çaba sarf edeceğiz. Başta kamu emekçileri olmak üzere tüm emekçileri, işçileri, dar gelirlileri göz göre göre yaşanan bu soyguna dur demek için omuz omuza vermeye, iş yerlerinde, alanlarda buluşmaya çağırıyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız