Güncel

Antalya'da bir avukat tutuklandı

Mahkemeye sevk edilen Avukat Şüheda Ronahi Çiftçi, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Çiftçi’ye mesleki faaliyetleri, üyesi olduğu derneklerde yaptığı hak savunuculuğu ve insan hakları ihlallerini araştırması suç olarak yöneltildi.

23 Şubat 2024 Saat: 19:22
Antalyada bir avukat tutuklandı
Antalya'da bir avukat tutuklandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında Antalya’nın Manavgat ilçesinde 20 Şubat'ta yapılan ev baskınında gözaltına alınan İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Antalya Şube yöneticisi Avukat Şüheda Ronahi Çiftçi, gözaltına alındı.
MESLEKİ FAALİYETLERİ SUÇLAMA KONUSU 
Bugün Antalya 5'inci Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Çiftçi, mesleki faaliyetleri, üyesi olduğu derneklerde yaptığı hak savunuculuğu, cezaevinde tutuklularla yaptığı görüşmeler, katıldığı eylem ve etkinlikler ile insan hakları ihlalleri araştırmaları suç olarak değerlendirilip, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı.
'HUKUKA UYGUN DEĞİL'
Tutuklama kararı sonrası Çiftçi'nin meslektaşları Antalya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan İHD Antalya Şubesi Eşbaşkanı Deniz Yıldırım, Çiftçi'nin mesleki faaliyetlerinden ötürü tutuklandığını ifade ederek, soruşturmanın bütünüyle mesleki faaliyetleri ve  insan hakları çalışmalarını kriminalize edilip,  insan hakları mücadelesinden alıkonulmasına dönük bir soruşturma olduğuna işaret etti. Yaşananların hukuki olmadığını söyleyen Yıldırım, davanın takipçisi olacaklarını dile getirip, derhal serbest bırakılmasını istedi. Çiftçi'nin diğer meslektaşları ise tutuklama kararına tepki gösterip, boyun eğmeyeceklerini vurguladı.
'DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'
ÇHD Genel Merkezi ise X'te şu paylaşımı yaptı: "Meslektaşımız ve şube yöneticimiz Av. Şüheda Ronahi Çiftçi tutuklandı. Mesleki faaliyetlerimizin suçlama konusu yapılması ve savunmaya yönelik baskı politikası mücadelemizi asla bitiremeyecektir. Av. Şüheda Ronahi Çiftçi serbest bırakılsın! Savunmaya özgürlük!“ ÖHD Genel Merkezi ise X'te şu paylaşımı yaptı: "Üyemiz Av. Şüheda Ronahi Çiftçi Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün tutuklandı.Avukatların mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklanmasına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Av. Şüheda Ronahi Çiftçi derhal serbest bırakılsın!"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız