Güncel

Antalya'da gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı

Antalya'da farklı olaylardan gözaltına alınan üniversite ve lise öğrencileri çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

21 Haziran 2017 Saat: 22:00
Antalya'da gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı
Antalya'da gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı

Antalya’da 10 gün içinde iki farklı olaydan gözaltına alınan üniversite ve lise öğrencileri, öğle saatlerinde Antalya adliyesine götürüldüler. Her iki öğrenci gurubu da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. 

12 Haziran günü Akdeniz Üniversitesi mezuniyet töreninde “Nuriye Gülmen’e ve Semih Özakça’ya Özgürlük” yazılı pankartı taşıdıkları gerekçesi ile, TEM tarafından evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan Gazetecilik öğrencisi Musa Badur, İletişim Fakültesi öğrencileri Rıdvan Seven, Mehmet Alpsoy, Selimcan Alabay, Dilan Esen ve Onur Durdağ, 10 gün gözaltı süresinden sonra bugün mahkemeye çıkartıldılar. Mahkeme, öğrencileri adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Antalya Metin Çiviciler Anadolu Lisesi çevresinde bulunan duvarlara, ‘’ Elini öğretmenimden çek, Tacizci müdür okulumdan defol ve Lisemizde tacizci müdür istemiyoruz, Dev-Lis ‘’ yazılamaları yapıldığı gerekçesi ile, evlerine yapılan baskınla 4 Dev-Lis üyesi olduğu bildirilen lise öğrencileri gözaltına alınmıştı. Liseli gençler bu gün Adliyede hakim karşısına çıkartıldılar. Barış Bayazan, Çağrı Özsoy, Bahtiyar Çiftçi ve Ferhat Yeşilmen isimli gençler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız