Güncel

Antep'te işçilerin ücretleri ödendi

Antep'te Havalimanı 15 günlük ücretlerinin ödenmesi üzerine şantiyeden ayrıldı.

17 Haziran 2020 Saat: 07:50
Antepte işçilerin ücretleri ödendi
Antep'te işçilerin ücretleri ödendi

SERPİL ÜNAL


Antep Havalimanı inşaatında 2 ay süreyle çalışmak üzere Beyoğlu A.Ş ile anlaşarak Samsun'dan gelen 23 işçi, 15 günlük çalışmanın ardından işten çıkarılmıştı.

EMT İnşaat A.Ş'nin yüklenici firma olduğu projede hakları gasp edilerek ödeme yapılmayan işçiler şantiyeyi terk etmemiş bunun üzerine EMT İnşaat A.Ş. ve Beyoğlu A.Ş. firması polis zoruyla işçileri şantiyeden atmaya çalışmıştı. 

İşçilerle dayanışmaya giden İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği'nden 3 kişi de patronların 'hırsızlık' iddiası ile polise şikayeti üzerine polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştı. 

Antep Havalimanı inşaatında çalışan işçilere ücretlerinin ödeneceği ve şantiyeyi terk etmeleri söylendi.Fakat işçiler "Arkadaşlarmızı serbest bırakmadıkça bizi bu şantiyeden çıkaramazsınız"dediler.Gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakılmasının ardından işçiler de ödeme yapılması şartıyla şantiyeden ayrılacaklarını söyledi. 

Darp ve gözaltı sonrası ulaştığımız işçi Arif Pars, yaşadıkları polis saldırısını aktararak "Hem haklarımız gasp edildi, hem darp edildik. Arkadaşlarımız serbest bırakılmadan gitmeme kararı almıştık. Onlar bırakıldı. Bize sadece 15 günlük yevmiyelerimiz ödendi. Aslında hakkımız olan bu değil. Biz 2 ay çalışma için Samsun'dan kalkıp geldik. Haklıylen suçlu muamelesi gördük. Patronlar, hakkımızı gasp ediyor. Ama polis bize ve hakkımızı savunanlara saldırıyor. İşçiyi değil, patronları koruyan bir düzen bu. Lanet olsun deyip gidiyoruz. Çünkü burda geçirdiğimiz her gün bizim için ücret kaybı parasızlık demek. Destek verenlere teşekkür ederiz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız