Çevre

Artvin heyeti çalışma varmı yok mu diye Cerattepeye çıkıyor

Artvinliler, Davutoğlu'nun sözünün tutulup tutulmadığını gözleri ile görmek istediklerini belirterek Cerattepe'ye çıkıyor.

27 Şubat 2016 Saat: 13:20
Artvin heyeti çalışma varmı yok mu diye Cerattepeye çıkıyor
Artvin heyeti çalışma varmı yok mu diye Cerattepeye çıkıyor

Yeşil Artvin Derneği, Başbakan Davutoğlu’nun “Yargı süreci sonuna kadar maden faaliyeti olmayacak” sözü üzerine, maden şirketinin ormanda bir çalışma yapıp yapmadığını görmek için jandarma tarafından kapalı tutulan yolun açılmasını istedi. Yeşil Artvin Derneği Cerattepe’yi görmek için valiliğe başvurdu. Alınan izin üzerine heyet Cerattepe’ye çıkıyor.

16 Şubat günü Mehmet Cengiz’e ait Eti Bakır AŞ’nin konteyner ve iş makineleri Ceratteğe’ye götürüldü. Artvin Halkı demokratik direniş hakkını kullanınca jandarma ve polisin gaz bombalı müdahalesi ile karşılaşmıştı. Şirket polis eşliğinde ormana şantiyeyi kurmuştu. Jandarma da şantiyeye giden yolları kapatarak kimsenin geçişine izin vermiyor.

DAVUTOĞLU “ŞİRKET DURACAK” SÖZÜ VERMİŞTİ

Halkın kararlı ve etkili eylemleri sonucunda Başbakan Ahmet Davutoğlu Artvin heyeti ile biraraya geldi. Heyette yer alan Yeşil Artvin Derneği temsilcileri, Çankaya Köşkü’nde beş saat süren toplantıda Cerattepe ekseninde yaşananları bilimsel, hukuksal ve toplumsal boyutları ile anlattı. Dört bakan ve çok sayıda bürokratın katıldığı toplantının ilk iki saatinde Başbakan Davutoğlu da yer aldı. Davutoğlu, Rize İdare Mahkemesi’nde görülen yargı süreci tamamlanana kadar maden şirketinin Cerattepe’de hiçbir faaliyette bulunmayacağını taahhüt etmişti.

 CERATTEPE’YE ÇIKILIYOR

 Verilen sözlere inanmayan Artvin Halkı direnişten vazgeçmedi.Cerattepe’deki şantiye alanına geçişlerin hala yasak olduğunu belirten vatandaşlar, Davutoğlu’nun sözünün tutulup tutulmadığını gözleri ile görmek istediklerini belirtti. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, valiliğe dilekçe ile başvurarak, “10 gündür Cerattepe bölgesine girişler yasaklanmış olduğundan sayın Başbakan’ın verdiği söz kapsamında Cerattepe’de bir çalışma yapılıp yapılmadığının görülmesi Artvin ve ülke kamuoyunun rahatlaması açısından önem taşımaktadır” dedi.

Dilekçede, “Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu Başkanı Ali Arabacı, Yeşil Artvin Derneği yönetimi ve basın mensuplarının bir inceleme gezisine izin verilmesini taktirlerinize sunarım” denildi. İzin üzerine heyet Cerattepe’ye çıkmaya başladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız