Çevre

Artvinli kadınlardan davullu düdüklü protesto

Artvin Kadın Dayanışma Platformu öncülüğünde, Artvin caddelerinde davul ve düdüklerle yürüyüş yapan kadınlar, 'Cengiz kaç, kaç, kaç; kadınlar geliyor' sloganları attı.

3 Mart 2016 Saat: 00:14
Artvinli kadınlardan davullu düdüklü protesto
Artvinli kadınlardan davullu düdüklü protesto

Artvin Cerattepe’de madencilik faaliyetlerine yönelik eylemler devam ediyor. İki gün önce yöresel kıyafetlerle lokma tatlısı dağıtan kadınlar, akşam saatlerinde de Artvin Kadın Dayanışma Platformu davul ve düdüklerle eylem yaptı. Kadınlar, 'Biz sadece davul çalarız, toprağımızı ve geleceğimizi çaldırtmayız', 'Cengiz kaç, kaç, kaç; kadınlar geliyor', 'Artvin bizimdir, bizim kalacak' sloganları atarak, İnönü ve Cumhuriyet caddesi boyunca yürüdü.

Kadınlar, yürüyüşlerinin ardından tekrar Halitpaşa Meydanı'nda toplandı. Burada, Artvin Kadın Dayanışma Platformu adına Aydan Yerlikaya, basın açıklamasını okudu.

Yerlikaya, "Günlerdir bizi belli bilgilerle ikna etmeye çalışıyorlar. Yok, 'açık işletme değil, kapalı galeri usulü olacak' diyorlar ve buna razı olmamızı istiyorlar. Oysa bilmiyorlar ki bu topraklarda beşikten mezara herkes birer maden mühendisi, bir jeolog, bir orman mühendisi, bir botanikçi kadar biliyor neler yaşanacağını. Çünkü yirmi yıldır bu şehirde konferanslar, paneller boşuna yapılmıyor. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın! Biz, bize dayatılan tüm gerçeklerin farkındayız." dedi.

Yeşil Artvin Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan ise "Artvinliler 20 senedir yaptığı haklı mücadelesini her platformda sürdürüyor. Bu akşamda çok güzel bir etkinlik yaptılar. Gayet demokratik ve olağanüstü bir etkinlik. Artvin halkının sesini her kesime duyurmak istiyorlar, devam da edecekler. Bütüncül mücadele zaten bu. Her kesim hep birlikte yaşamsal mücadelesini sürdürüyor" ifadelerini kullandı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız