Güncel

Arzu Erkan: Mücadele edenlerin yanında olduk

7 Haziran 1995 günü yayın hayatına başlayan Evrensel Gazetesi 22. Yaşını kutluyor.

7 Haziran 2016 Saat: 09:59
Arzu Erkan: Mücadele edenlerin yanında olduk
Arzu Erkan: Mücadele edenlerin yanında olduk

 Evrensel Gazetesi Kocaeli  İl Temsilcisi Arzu Erkan ve gazetenin muhabirleri, “Zor ama onurlu, emek ve özveriyle bir çalışma isteyen bir yol olduğunu bilerek çıktığımız yolda, 22 yıldır yürüyoruz. 22 yıldan aldığımız güçle, deneyimle, birikimle her gün amacına daha da yaklaşan bir Evrensel yaratmak için dayanışmanızla yola devam ediyoruz” dedi.

“EZİLENİN SESİ OLMAK”

Evrensel Gazetesi İl Temsilcisi Arzu Erkan, “Evrensel Gazetesi sermaye güçlerinin ideolojik, siyasi ve ekonomik her alanda işçi sınıfına ve tüm emekçilere, halklara karşı giriştiği saldırıya karşı işçi sınıfı ve halkların kendi dünyalarını kurma davasının bir aracı olmak amacıyla yayın hayatına atıldı. Artık mücadelenin her alanında işçi sınıfının, halkın, ezilenlerin, yoksulların sesi olmak, Evrensel olmak demekti” dedi.

“HEGOMANYAYA KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ”

Arzu Erkan’ın açıklamasının satır başları şöyle; “Evrensel olmak; dünyayı değiştirmek, sömürüsüz, savaşsız, özgür bir yeni dünya kurma yeteneği taşıyan bir sınıfın sesi olmayı, baskıya, sömürüye, emperyalist yağmaya, hegemonyaya karşı mücadele etmeyi, bedeli ne olursa olsun gerçeğe taraf olmayı gerektiriyordu.Evrensel olmak; halkın haber alma özgürlüğü uğruna her baskıya kafa tutmak, her engeli aşmak, bunun bedeli neyse onu yapmaktı. Metin Göktepe arkadaşımız öyle yaptığı için sermaye güçlerinin hedefi oldu. Biz de “öyle yapmaya” ve onun açtığı yoldan yürümeye devam ettik.”diyerek açıklamasına devam etti.

“MÜCADELE EDENLERİN YANINDA OLDUK”

Erkan açıklamasının devamında “Tam da bu gerçeklerin ışığında 5 yıldır Kocaeli’nde açtığımız temsilcilikle işçi ve emekçilerin sorun, sıkıntı ve de mücadelelerini ülkemiz işçi sınıfı ile buluşturuyoruz. Sadece bu 5 yılda değil yayın hayatına başladığı günden bu güne Kocaelili işçilerin her türlü hak alma mücadelesinin bir parçası olmaya çalıştık. Fabrikalarının kapanmasına karşı 32 gün direnen SEKA işçisi ile omuz omuzdaydık.  TÜPRAŞ’ta özelleştirme karşıtı mücadelede, Pakmaya’da sendikalaşma mücadelesinde, lastik işçilerinin grevlerinde, Tezcan Galvaniz ve Alco Tencere direnişlerinde, İgsaş’ın ve AD Demirel’in kapatılmasına karşı verilen mücadele, son metal direnişi sürecinde başta Ford işçilerinin mücadelesi başta olmak üzere işçilerin ve emekçilerin hak mücadelelerinde hep yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. "dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız