Güncel

Asgari Değil İnsanca Yaşam İçin 2 Aralık’ta Bölge Müdürlüğü önüne çağrı

Asgari Değil İnsanca Yaşam bileşenleri, emekçilerin talepleri doğrultusunda 02 Aralık Perşembe günü saat 13.00’de Çalışma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde kitlesel basın açıklaması ile taleplerini bir kez daha dile getirecekler.

30 Kasım 2021 Saat: 23:01
Asgari Değil İnsanca Yaşam İçin 2 Aralık’ta Bölge Müdürlüğü önüne çağrı
Asgari Değil İnsanca Yaşam İçin 2 Aralık’ta Bölge Müdürlüğü önüne çağrı

İstanbul’da çok sayıda siya parti, sendika, platform ve dernekten oluşan Asgari Değil İnsanca Yaşam bileşenleri, kapalı kapılar ardında sürdürülen 2002 asgari ücret görüşmelerine karşı, emekçilerin taleplerini dile getirmek ve gerçekleşmesini sağlamak için yaklaşık bir aydır mücadele yürütüyor. 

Asgari ücret görüşmelerinin başlamasıyla birlikte harekete geçen emek ve emekten yana siyasi partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ilk olarak,  12 Kasım’da  ‘İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf, asgari ücret" talebiyle Şişli Cevahir AVM önünde basın açıklaması yaparak mücadelenin startını vermişti. 

Bileşenler çeşitli ilçelerde bildiri ve anonslarla emekçilere ulaşan bileşenler çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyorlar. 

2 ARALIK’TA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNE ÇAĞRI 

Asgari Değil İnsanca Yaşam bileşenleri,  emekçilerin talepleri doğrultusunda 02 Aralık  Perşembe günü saat 13.00’de ise Tophanede bulunan Çalışma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde kitlesel basın açıklaması ile taleplerini bir kez daha dile getirecekler. Bileşenler, yaptıkları açıklamada, basını ve taleplerine sahip çıkmaları ve seslerine ses katmaları için tüm emekçileri Tophane’ye davet etti. 

‘Sömürü, Rant, Talan, Savaş Düzenine Karşı Birleşelim, İnsanca Yaşama Yeten Vergiden Muaf Asgari Ücret İçin Mücadeleye ‘ çağrısı ile yürütülen kampanyanın talepleri ise şöyle: 

1-İnsanca yaşamaya yetecek asgari ücret ve güvenceli çalışma istiyoruz.

 2-Asgari ücretten tüm vergiler kaldırılsın.

3-Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın.

4-Asgari ücret görüşmeleri halka açık yürütülsün.

5-Düşük ücret yüksek vergi politikasından vazgeçilsin. 

18 ARALIK’TA BAKIRKÖY’E DAVET 

Öte yandan Asgari Değil İnsanca Yaşam bileşenleri, işçi ve emekçilerin katılımıyla, 18 Aralık saat 17.00’de  Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda İŞÇİ EMEKÇİ BULUŞMASI’nı gerçekleştirecek.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız