Güncel

Asgari ücret değil insanca yaşam ücreti için sokaklarda mücadele sürüyor

Asgari Ücret görüşmelerinin sürerken, bir araya gelen çok sayıda parti, sendika, platform ve dernek asgari değil insanca yaşam için ücret talebi ile sokaklarda, fabrika önlerinde asgari ücret ile ilgili kampanyasını sürdürüyor.

4 Aralık 2021 Saat: 11:03
Asgari ücret değil insanca yaşam ücreti için sokaklarda mücadele sürüyor
Asgari ücret değil insanca yaşam ücreti için sokaklarda mücadele sürüyor

İSTANBUL


Asgari Ücret görüşmelerinin sürerken, bir araya gelen çok sayıda parti, sendika, platform ve dernek, kapalı kapılar ardında görüşmelerin yapılmasına karşı çıkarak, asgari değil insanca yaşam için ücret talebi ile  sokaklarda, fabrika önlerinde asgari ücret ile ilgili  kampanyasını sürdürüyor.

Bileşenlerden oluşan ekipler tarafından Sibo fabrikası, Haramidere sanayi metrobüs durağı, Alibeyköy/Karadolap, Maltepe-Gülsuyu bölgelerinde, bildiri anons ve afişlemelerle hem emekçilere talepler duyuruldu hem de 18 Aralık saat 17.00’de, Bakırköy’de yapılacak olan İşçi Emekçi Buluşması’na davet edildi.

Asgari ücret  görüşmelerinin kapalı kapılar ardında, ücretli kölelik düzenine uygun  bir şekilde  sürdüğü,  işçi ve emekçilerin  gerçek temsilinin olmadığı dile getirilen açıklamada, “Görüşme dememiz âdetten. İşçi-emekçilerin hiçbir şey yapmadan sadece izlemesi istenen bir müsamereden farksız toplantılar dizisi olarak” nitelendirildi.

ÜCRETİN EN DÜŞÜK OLDUĞU ÜLKEYİZ

Bileşenler, açıklamasında asgari ücret taban ücret olması gerekirken, kayıtlı çalışanların en az yüzde54’ü asgari ücret aldığını, Asgari ücretten alınan vergi sıralamasında ilk 10 ülke arasında,. Avrupa’da asgari ücretin en düşük olduğu iki ülkeden biri  olduğumuzu, son 10 yılda en fazla azalan asgari ücretin ülkemizdeki ücret olduğunu vurguladılar.

Açıklamada  şunlar ifade edildi:

Utanmadan, yüzümüze baka baka işçiler “3.750-4.000” lira istiyor diyorlar. Utanmadan güya işçi temsilcisi olanı ekliyor “3.850” lira. 15 gündür İstanbul’un birçok yerinde taleplerimizin yazılı olduğu bildiriler dağıtıyoruz. Buradan açık çağrımızdır.  Bu aşağılık kan emiciler, bu sermaye bekçileri, bu asalaklar bir sabah metrobüs duraklarına bizimle beraber gelsinler ve bağırsınlar “bize 3.750 yeter değil mi işçi kardeşlerimiz, daha fazlasını istememeliyiz değil mi?”.

GELECEĞİNİZ ÇÖPLÜKTÜR!

Sermaye sahipleri ve onların yanında olanlara da seslenilen  bildiride “Bugün bizlere bizim ürettiğimiz zenginliğin üzerinden bakıyorsunuz. Bugün bizlere fabrikasında kölece çalıştırıldığımız televizyonlardan sesleniyorsunuz. Bugün bizlerin karşısına mutfağında, tarlasında bizim çalıştığımız ama yiyemediğimiz yemeklerle dolu midenizle çıkıyorsunuz.Yiyin efendiler yiyin. Aksırıncaya, tıksırıyıncaya kadar yiyin. Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak. Geleceğiniz çöplüktür”.

OYUNLARINIZI BOZACEĞIZ!

Fabrika fabrika, mahalle mahalle, sokak sokak, şantiye şantiye işçi-emekçilerin sesine ses katmaya, onları talepleri etrafında örgütlemeye devam edeceklerini duyuran bileşenler açıklamasında şu çağrı yer verdiler: 

“İnsanca çalışma ve yaşam koşullarını fabrikalarda, işyerlerinde ve hayatın olduğu her yerde birliğimizi güçlendirerek mücadeleyi büyüterek elde edebiliriz. Söz, yetki, karar hakkının gerçekten işçilerde olduğu bir asgari ücret belirleme sürecinin başka yolu yoktur. Buradan bir kere daha tüm işçi ve emekçilere çağrımızı yineliyor, taraf olmaya bizlerin emeği üzerinden oynanan oyunları bozmaya davet ediyoruz.İnsanca, onurlu bir yaşam istiyoruz ve öyle yaşayacağız.”

Bileşenler bildiri ve anonslarda  taleplerini ise şöyle sıraladı:

-İnsanca yaşamaya yetecek asgari ücret ve güvenceli çalışma istiyoruz!

-Asgari ücretten dolaylı, dolaysız tüm vergiler kaldırılsın!

-Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın!

-Asgari ücret görüşmeleri halka açık yürütülsün!Düşük ücret yüksek vergi politikasından vazgeçilsin ve vergiler sermayedarlar için artırılsın. Karlarına kar katanlar krizin faturasını ödesin!

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız