Güncel

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay cezaevinden çıktı

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay Bakırköy Cezaevi'nden çıktılar. Cezaevi çıkışında ikiliyi dostları karşıladı.

29 Aralık 2016 Saat: 22:26
Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay cezaevinden çıktı
Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay cezaevinden çıktı

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyeleri Dilci Necmiye Alpay ve yazar Aslı Erdoğan Bakırköy Cezaevi'nden çıktı. Cezaevi çıkışında Erdoğan ve Alpay'ı dostları büyük bir sevinçle karşıladı. Yağmur altında uzun süre bekleyenler, yazarların kapıdan çıkmasıyla birlikte çevrelerini sardı.

Yazar Necmiye Alpay cezaevi kapısı önünde yaptığı açıklamada, "Yarın ilk iş olarak buraya nöbete gelirim, Cumartesi Cumhuriyet'e giderim. Bunları derken burada nöbet olmadığını öğrendim. 'Kadın tutsaklara özgürlük' başlığı altında nöbet tutmak şart. Haftada bir bile olsa buradaki nöbeti sürdürmeye çalışalım." dedi. "Tahliye olduktan sonra ne hissettiniz?" şeklindeki soruya Alpay, "Olması gereken, gecikerek oldu. Aslında hiç yaşanmaması gerekiyordu" cevabını verdi. Alpay Bakırköy Kadın Tutukevi önünde nöbet tutanlara da teşekkür etti.

Bugün görülen davada mahkeme Kaya, Alpay ve Erdoğan'ın yurt dışı yasağı ile tahliyelerine, İnan Kızılkaya'nın ise tutukluluğunun devamına karar vermişti. Bir sonraki duruşma 2 Ocak 2017'de görülecek. 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız