Güncel

ATO ve TMMOB sağlık emekçilerine maske dağıttı

Ankara’da sağlık emekçileri ile dayanışmak için koruyucu ekipman dağıttıklarını belirten ATO Genel Sekreteri Ali Karakoç, virüse yakalanan 121 sağlık çalışanı olduğu bilgisini de paylaştı.

18 Nisan 2020 Saat: 17:04
ATO ve TMMOB sağlık emekçilerine maske dağıttı
ATO ve TMMOB sağlık emekçilerine maske dağıttı
Ankara Tabip Odası (ATO), Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından risk grubunda olan sağlık emekçileriyle dayanışmak için koruyucu ekipman çalışması başlattı. ATO ve TMMOB Ankara İKK, kendilerine ulaştırılan kişisel koruyucu ekipmanları Ankara’daki farklı sağlık kuruluşlarında çalışan emekçilere dağıtıyor.  
Başlattıkları dayanışma kampanyasına dair Mezopotamya Ajansı’na konuşan ATO Genel Sekreteri Ali Karakoç, “Bu zorlu günlerde sağlık emekçileriyle dayanışmayı sürdüreceğiz” dedi. 
BİN 500 SİPERLİK, 600 MASKE DAĞITILDI 
TMMOB Ankara İKK’nin kendileriyle iletişime geçtiğini ve dayanışmada bulunmak istediklerini belirten Karakoç, TMMOB tarafından üretilen siperlikleri sağlık emekçilerine dağıttıklarını söyledi. Karakoç, Ankara’da tüm sağlık kuruluşlarına ayrım yapılmaksızın koruyucu ekipmanları dağıttıklarını vurguladı. Dayanışma kampanyası kapsamında bin 500 siperlik ve bir bağışçı tarafından kendilerine ulaştırılan 600 adet maske dağıttıklarını kaydeden Karakoç, “Hala Ankara’da gönüllü bağışçılar bize ulaşıyor biz onları tedarikçilere yönlendirip, sahada çalışan arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını belirleyip ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.  
Karakoç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın  “Ekipman sıkıntısı yok” yönündeki beyanlarını hatırlatan Karakoç, iki hafta öncesine göre sağlık emekçilerine daha fazla koruyucu ekipman sağlandığını ancak hala ihtiyaç olduğunu aktardı. Karakoç, özellikle hastanelerde çalışan temizlik işçilerin, otopark görevlilerinin, yardımcı sağlık personelli denilen kesimin koruyucu ekipmana ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 
ANKARA’DA 121 VAKA TESPİT EDİLDİ 
Hastalanan sağlık çalışanları ile ilgili kendileriyle bilgi paylaşılmadığının altını çizen Karakoç, şimdiye kadar Ankara’da teyit ettiğimiz 121 tane sağlık emekçisinde virüs tespit edildiği bilgisini paylaştı. Gerçek rakamların bunun üzerinde olduğunu ifade eden Karakoç, “Şimdiye kadar teyit ettiğimiz bir diş hekimi yaşamını yitirdiği, duyumlarımız bu bilgilerin çok üstünde. Bununla ilgili geçen hafta Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile bir görüşme gerçekleştirdik. Ankara’da kaç hastalanmış vaka var, kişisel bilgilerini değil sayıları bizimle paylaşın dedik, eğer mümkünse öğrenirsek onlarla dayanışma duygularımızı iletmek istiyoruz. 10 gündür il sağlık müdürlüğünden her hangi bir açıklama yapılmadı, oysaki en kıssa sürede bize döneceklerini söylemişlerdi” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız