Güncel

Av. Ebru Timtik mezarı başında anıldı

Adil yargılanma hakkı için başlattığı ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen avukat Ebru Timtik, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı.

27 Ağustos 2022 Saat: 22:02
Av. Ebru Timtik mezarı başında anıldı
Av. Ebru Timtik mezarı başında anıldı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB), adil yargılanma talebiyle başladığı ölüm orucunun 238’inci gününde ölümsüzleşen devrimci avukat Ebru Timtik’i Gazi Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında andı.

Anmada, meslektaşlarının Timtik’e yazdığı mektup okundu. ÇHD İstanbul Şubesi başkanı Çiğdem Akbulut tarafından okunan mektup şöyle:

"İki yıl önce bugün akşam saatlerinde hayatın boyunca verdiğin mücadelenin yalnızca fiziken son bulmasına şahit olduk. Bize bu cümleyi kurdurabilen, aramızdan koparıldığın ana kadar meslektaşımız, dostumuz, yoldaşımız olarak öğrettiklerin elbette. Sende vücut bulmuş ve hepimize bir yerinden tesir etmiş olan mücadele ruhu ile biz, senden sonra da seninle birlikteyiz. Bütün dünyada adalet mücadelesinin simgesi oldun. 14 Haziran Dünya Adil Yargılanma Hakkı Günü senin adına kutlanıyor, adına ödüller veriyoruz.

ADALET ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ
"Biz, adaleti aramaya devam ediyoruz. Adaletsizliği kabul etmeyenler, adaletsizliğe göz yumanlardan daha çok. Tıpkı senin, kardeşin ve mücadele arkadaşın Barkın hukuksuzca tutuklandığında Çağlayan Meydanının kış kıyametini umursamadan aradığın gibi adaleti arıyor bütün bir halk. Tutsak aileleri, her defasında zalimce gözaltına alınmalarına rağmen vazgeçmiyor. Urfa’da bir anne, Emine Şenyaşar, Urfa Adliyesinin önünden ayrılmıyor, her gün ailesini katledenlerin ve bu katillere göz yumanların da cezalandırılması için.

"Rant uğruna yurtlarından edilmek istenen köylüler, rant uğruna evsiz bırakılmak istenenler, rant uğruna zehirlenmek istenen gemi söküm işçileri, rant uğruna barınma hakkı gasp edilen öğrenciler, patronların kar hırsı uğruna işsiz bırakılan emekçiler hayattan adalet istiyor. Katledilen kadınların, çocukların katilleri yargı eliyle aklanıyor. Devrimciler tutuklanıyor komplolarla; tıpkı senin gibi adil bir dünyayı kurmak istedikleri için. Ve tıpkı senin gibi adil yargılanma hakkı için direniyor müvekkillerin tıpkı senin gibi, Gökhan, Sibel, İleri de sadece kendileri için adil yargılanma hakkını talep etmiyor. Kendi sağlıklı bedenlerinden vazgeçerek tüm hasta tutsaklara özgürlük istiyorlar, tüm tutsakların gasp edilen haklarını istiyorlar. Gökhan Yıldırım tıpkı senin gibi bir hastane odasında tutuluyor şimdi. Senin yaşadığın adaletsizliği ve zulmü yaşatıyorlar ona da. Ebru, adaleti bulamamış olsak da aramaktan vazgeçmedik. Senin ısrarınla mücadelemizi sürdürüyoruz. 

SEN ADALET İÇİN YAŞADIN
"‘Biz hak arama hürriyetinin peşindeyiz, tahliye olursak adalet mücadelesine omuz verebileceğiz’ demiştin. Sen, şimdi adalet mücadelesinin büyük bir parçasısın. İnsan ne için yaşarsa odur. Sen, adalet için yaşadın. Şimdi adın dünya halklarının belleğinde adaletle bir arada, hak ettiğin yerde duruyor. Biz, seni bilincimizde ve yüreğimizde neşen, sıcaklığın, sevgin ve umudunla taşıyoruz."

MESLEKTAŞLARI MEZARA KARANFİL BIRAKTI
Meslektaşları, daha sonra Grup Yorum’un "Bize ölüm yok" türküsünü mezar başında söyledi. Daha sonra mezarına karanfiller bırakan meslektaşları, "Ebru Timtik ölümsüzdür" sloganı attı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız