Kültür

Avcı 'Sakla Beni Anne'yi Antakya'da tanıttı

Edebiyatçılar Derneği üyesi, yazar Muazzez Uslu Avcı, “Sakla Beni Anne” adlı Şiir Kitabının tanıtımını Antakya'da yaptı.

25 Mart 2016 Saat: 10:19
Avcı 'Sakla Beni Anne'yi Antakya'da tanıttı
Avcı 'Sakla Beni Anne'yi Antakya'da tanıttı

Edebiyatçılar Derneği üyesi, yazar Muazzez Uslu Avcı, “Sakla Beni Anne” adlı Şiir Kitabının tanıtımını Antakya'da yaptı. Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Avcı, “Barışı özlediğimiz bugünlerde bu tanıtımı Antakya'da yapmak çok anlamlı oldu” dedi.

BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI

21 Mart Dünya Şiir Günü etkinliği nedeniyle Antakya'ya gelen, 'benim kuşağım 78 'di, öyle bir kuşaktık ki, gök kuşağı kıskanırdı bizi' dizeleriyle de tanınan yazar Muazzez Uslu Avcı, 6. Kitabı “Sakla Beni Anne” adlı Şiir Kitabı için Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) bir basın toplantısı yaptı. “Bu kitap, benim altıncı kitabım” diyen Avcı, savaşın daha fazla konuşulduğu ve barışa olan özlemin her geçen gün arttığı bir ortamda, kitap tanıtımını Antakya'da yapmış olmanın kendisi için çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Şiirlerinin, 'Barış ve Savaş', 'İnsan ve Toplum' ağırlıklı olduğunu söyleyen Avcı, “Kitabımın kapağı, Suriyeli Profesör, Heykeltıraş Nizar Ali Badır'a ait. Kitabımın çevirisini de istediler. Bu konuda yardımcı olmak isteyen Antakyalı dostlarımız varsa, mutlu olurum” dedi.

Antakya ve Antakya insanı için de konuşan, Yazar Muazzez Uslu Avcı, “Şehir, çok sıcak. İnsanları ise samimi ve dost canlısı. Bu arada, bizleri misafir eden, DASYAD Başkanı Edip Nurlu ve Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile kardeşime, ayrıca siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

TÜM ŞİİR SEVERLERE ARMAĞAN OLSUN

21 Mart Dünya Şiir Günü etkinliği nedeniyle çok sayıda Yazar'ı Antakya'da ağırlama fırsatı bulduklarını söyleyen, Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile ise konuşmasında, “Yazar Muazzez Uslu Avcı, Antakya'ya ilk defa geldi ve 6. Kitabını, 'Sevgi ve Hoşgörü' kentinden tüm şiir severlere armağan ediyor” şeklinde konuştu.

HGC'de gerçekleşen Kitap tanıtım etkinliğine, HGC Başkanı Ahmet Yetişen ve Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile yanı sıra, Şair Adil Okay, Mahmut Çetin Zorba, Süleyman Nayman ve Yazar Muazzez Uslu Avcı'nın eşi Selçuk Avcı katılım gösterdi. Tanıtımın ardından, Muazzez Uslu Avcı, ilk imzaladığı kitabı HGC Başkanı Ahmet Yetişen'e armağan etti.

MUAZZEZ USLU AVCI KİMDİR?

Muazzez Uslu Avcı, Aksaray’da doğdu. Ekonomist. Çeşitli kurumlarda yöneticilik yaptı. Amatör olarak fotoğrafçılık ve müzikle uğraşıyor.

Şairin eserleri: Sakla Beni Anne, Xezel Bo Yê Gêj, Bahardandır, İsyan Makamı, Çiçeklere Gidelim, Delisarmaşık, Üstüm Başım Tozpembe.

benim kuşağım 78 'di

öyle bir kuşaktık ki 
gök kuşağı kıskanırdı bizi 
isyan ateşlerimiz kadar al 
mutlu, sevinçli ve pembe 
mavi kadar derin 
yeşil kadar serin 
sarı ve sıcak... 
biz renkli kuşağın çocuklarıydık 
öyle bir sarmalardık ki bir birimizi 
renk cümbüşü olurduk alanlarda 
karışırdık renklerin tuvalinde 
biz çizmiştik mutluluğun resmini 
öyle bir kuşaktık ki 
gök kuşağı kıskanırdı bizi! ...

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız