Güncel

AVEG-KON Cumartesi Anneleriyle dayanışmaya çağırdı

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Cumartesi Anneleriyle dayanışmaya çağırdı.

14 Eylül 2023 Saat: 14:12
AVEG-KON Cumartesi Anneleriyle dayanışmaya çağırdı
AVEG-KON Cumartesi Anneleriyle dayanışmaya çağırdı

Avrupa'nın birçok bölgesindeki yerli ve göçmen emekçilere, insan hakalrı örgütlerine, sendika ve partilere Cumartesi Anneleriyle dayanışma çağrısı yapan AVEG-KON, "Ortak mücadelemizin geleceği için faşizme boyun eğmeyecek, işçi ve emekçilerin, dünya halklarının dayanışmasını büyüteceğiz" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Cumartesi Anneleriyle dayanışmaya çağırdı. Yazılı açıklama yapan AVEG-KON, 700. hafta eylemine polis saldırısının ardından yasaklanan Galatasaray Meydanının geri almak için ailelerin ısrarlı mücadelesini hatırlattı.

Cumartesi Annelerinin yürüttüğü mücadelenin tüm saldırılara rağmen sesi boğulmak istenen, sömürülen, yok sayılan ve geleceği çalınan ezilen tüm kesimlerin mücadele onurunu büyüttüğü belirtilen açıklamada, "Avrupa'da yaşayan göçmen emekçiler olarak bu haklı mücadelenin yanında olmak ve dayanışmayı geliştirmek zorundayız. Bundan dolayıdır ki, Avrupa'da çalışmalarını yürüten Konfederasyonumuz AVEG-KON Cumartesi Anneleri ve insanlarının haklı mücadelelerinin yanında olmak için Avrupa'nın birçok ülkesindeki yerli ve göçmen emekçileri Cumartesi Anneleri ile dayanışma çağrısı yapıyor. Bu amaçla insan hakları örgütlerine, parti ve sendikalara çağrı yaparak faşist Türk devletinin saldırılarını kınamaları ve devletlerinin yaptırım uygulamaları yönünde çağrı yapmalarını istiyoruz" dedi.

AVEG-KON şöyle devam etti: "Hazırladığımız açıklamalara imzacı olmalarını, açıklama yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. Faşist saray rejiminin hakları ve özgürlükleri için mücadele eden, direnen işçi ve emekçilere, kadınlara ve gençlere, savaş ve zulüm saldırıları ile kıyımdan geçirilen Kürt halkına, inanç özgürlüğü yok sayılan Alevilere yönelik teröre karşı mücadele, Avrupa'da yaşayan biz emekçilere de bir sorumluluk yüklüyor. Ortak mücadelemizin geleceği için faşizme boyun eğmeyecek, işçi ve emekçilerin, dünya halklarının dayanışmasını büyüteceğiz. Cumartesi Anneleri yalnız değildir! Anaların öfkesi katilleri boğacak!"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız