Güncel

Avukat Eren Keskin serbest bırakıldı

Geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin eski eş genel yayın yönetmeni, insan hakları avukatı Eren Keskin serbest bırakıldı.

26 Ağustos 2016 Saat: 10:57
Avukat Eren Keskin serbest bırakıldı
Avukat Eren Keskin serbest bırakıldı

Geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin eski eş genel yayın yönetmeni, insan hakları avukatı Eren Keskin, tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Özgür Gündem gazetesi, İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararla 16 Ağustos’ta geçici olarak kapatılmıştı. Kapatma kararının ardından gazete binasını basan özel harekat polisleri, o esnada haber takibi yapan İMC TV ve DİHA çalışanları da dahil olmak üzere 24 gazeteciyi gözaltına almıştı.

Özgür Gündem’in eski genel yayın yönetmeni Eren Keskin’in, yazarlarından Filiz Koçali’nin ve gazeteci Ragıp Zarakolu’nun evlerine polis baskını yapılmış, Aslı Erdoğan da gözaltına alınmıştı. Erdoğan, çıkarıldığı mahkemece ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘örgüt üyeliği’ ve ‘halkı kışkırtmak’ iddiasıyla tutuklanmıştı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde basın savcısı Umut Tepe tarafından ifadesi alınan Keskin, ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘devlet birlik ve bütünlüğünü bozmak’ iddialarıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Keskin, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından adliye önünde açıklama yapan Keskin, şunları söyledi: “Ne yazık ki bu çağda bile insanlar düşünceleri ile yargılanıp tutuklanıyorlar. Daha önce evim basıldı, maskeli, silahlı polisler evime girip arama yaptı. O günden beri annem hasta. Eğer sözü yasaklarsanız silahlar konuşur diyoruz her zaman. İnsanların konuşarak çözüm bulması engelleniyor. Bu da derin devletin işine geliyor. Düşünceleri nedeniyle tutuklu olan herkes bir an evvel serbest kalır ve sözün önemine inanır devlet. FETÖ ile ilgili söylediklerimiz çıktı. Bizim sözümüzü dinlesinler çünkü bedel ödüyoruz. Sınırlı bile olsa özgür olmak çok güzel.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız