Güncel

Avukat Gülhan Kaya tutuklandı

İzmir’de gözaltına alınan ÖHD üyesi Avukat Gülhan Kaya, tutuklandı.

13 Haziran 2023 Saat: 11:32
Avukat Gülhan Kaya tutuklandı
Avukat Gülhan Kaya tutuklandı

İstanbul merkezli Ezilenlerin Hukuk Bürosu’na (EHB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İzmir’de gözaltına alınan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Gülhan Kaya tutuklandı.

ÖHD sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

9 Haziran 2023 tarihinde İzmir'de gözaltına alınan ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığında tutulduğu, Avukat Taylan Savran'ın ise hala gözaltında olduğu hatırlatılan açıklamada, "Meslektaşlarımızın 2017 öncesine ilişkin gerçekleştirdikleri müvekkil görüşmeleri, katıldıkları basın açıklamaları, hayatını kaybeden müvekkillerin cenazelerine katılmaları kısacası mesleki faaliyetleri, anayasal haklarının kullanımı ve insani temelde gerçekleştirdiği taziye ziyaretleri sebebiyle hali hazırda açık olan bir yargılama dosyası olmasına rağmen, yargılandıkları dosyada yargılandıkları delillerle ilgili mükerrer olarak bugün yeniden haklarında soruşturma açılmış olup meslektaşımız Gülhan Kaya hakkında, 12 Haziran 2023 tarihinde avukatlık faaliyetini kriminalize eden gerekçelerle tutuklama kararı verilmiştir" denildi.

Tutuklamaya ilişkin, ÖHD sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı

"Avukatlık pratiğimizi ve mesleki faaliyetlerimizi kriminalize etmeye yönelik saldırılarını kabul etmiyoruz. Bizler tüm zor ve baskılara rağmen hak ve özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz. Savunma susturulamaz."

Tutuklanan Kaya’nın Silivri 9 No’lu Hapishanesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız