Güncel

Avukatlar, Tahir Elçi'yi Bakırköy Adliyesi önünde andılar

Diyarbakır Barosu başkanı iken 28-kasım-2016’da Diyarbakır Suriçi’inde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tahir Elçi İstanbul Barosu avukatlarınca Bakırköy adliyesi önünde anıldı.

28 Kasım 2018 Saat: 20:49
Avukatlar, Tahir Elçi'yi Bakırköy Adliyesi önünde andılar
Avukatlar, Tahir Elçi'yi Bakırköy Adliyesi önünde andılar

Yapılan basın açıklamasında şu görüşler ifade edildi:

"Barış ve Adalet elçisi Tahir Elçi’yi unutmayacağız.

Diyarbakır Barosu başkanı Avukat Tahir Elçi bundan tam 3 yıl önce Amed’te sokak ortasında güpegündüz katledildi.

Elçiye sıkılan kurşunlar adım adım ilerleyen planın sadece son aşamasıydı.Katıldığı bir televizyon programında başlatılan linç kampanyasıyla hedef gösterilen Elçi hakkında önce soruşturma sonrasında da ceza davası açılmıştı.Yıllardırhak,özgürlük ve adalet mücadelesi veren Tahir Elçi’ye yargı aracılığıyle diz çöktürmek istediler.Yaşamı boyunca hiçbir baskıya ve zulme boyun eğmeyen Tahir Elçi bu hukuk dışı yargısal linç pratiğine de boyun eğmedi düşüncelerinden taviz vermedi.Yaşamı ‘’faili meçhul’’cinayetlere,yargısızinfazlara,keyfi tutuklamalara karşı mücadeleyle geçiren Tahir Elçi Diyarbakır baro başkanı sıfatıyla açıklama yaptığı sırada devlet gözetiminde katledildi.Cinayetin delilleri devlet gözetiminde karartıldı.

İnsanların ölmemesi,kardeşçe yaşanacak bir ülke hayaliyle toplumsal barışı savunan bir insan hakları savunucusu,savunma kurumu Diyarbakır barosu başkanı olan Tahir Elçi’nin sesi: savaş çığırtkanları tarafından susturuldu.Tahir Elçicinayetinin faili bellidir.Medya ve yargı eliyle başlatılan linç pratiği tıpkı Hrant Dink cinayeti ve benzerlerinde olduğu gibi fiziki yok etme ile tamamlanmıştır.Savaş siyasetiyle şehirlerde taş üstünde taş bırakılmazken çatışmaların sivil yaşam alanlarından uzak durması ve tarihi 4 ayaklı minarenin korunması için basın açıklaması yaptığı sırada barışın,yaşamın ve kardeşliğin yanında duran,hukuk ve adalet mücadelesi veren bir insanı daha aramızdan aldılar.

Tahir Elçi’nin düşünceleri sebebiyle derhal iddianame hazırlayanlar,Elçi’yi katledenler hakkında üç yıldır hiçbir şey yapmadılar.Soruşturma dosyası hakkında gizlilik kararı alanlar cinayeti faili meçhul bırakma çabasındalar.Siyasi cinayetlerde faili meçhul bırakılması da yine bir devlet dersidir.Ancak,bu dersi kabul etmeyeceğiz.

Meslektaşımız,dostumuz Tahir Elçi sen rahat uyu,mücadelenmücadelemizdir.Mücadele bayrağını senden devraldık ve daha da yükseğe taşıyacağız.Katillerini yargı önüne çıkartıp gereği gibi cezalandırılana kadar hiç rahat uyumayacağız.

Ayrıca söz alan  İstanbul Barosu avukatları duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Konuşmaların ardından Adliye önüne karanfiller bırakıldı.


Katılan kurumlar:

Adalet İçin Hukukçular

Birleşik Haziran Hareketi Hukukçuları

Çağdaş Avukatlar Grubu

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi

Demokrasi İçin Hukukçular

Halkevleri Hukuk Dairesi

Hukukta Sol Tavır Derneği

Kartal Hukukçular Derneği

Katılımcı Avukatlar

Özgürlükçü Demokrat Avukatlar

Özgürlükçü Hukukçular Platformu

Sosyal Hukuk

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız