Güncel

‘Avukatlar zorla müdahale tehdidi altında!’

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın iradeleri dışında hastaneye tutulmalarını protesto eden Adalet İçin Dayanışma Platformu,avukatların zorla müdahale tehdidi altında olduğuna dikkat çekti.

2 Ağustos 2020 Saat: 12:11
‘Avukatlar zorla müdahale tehdidi altında!’
‘Avukatlar zorla müdahale tehdidi altında!’

NECDET ÖZSAYGIN


Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunun kritik eşiğinde olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın iradeleri dışında hastaneye tutulmalarını protesto eden Adalet İçin Dayanışma Platformu,avukatların zorla müdahale tehdidi altında olduğuna dikkat çekti.

Adalet İçin Dayanışma Platformu,Adli Tıp Kurumu’nun (ATK)“ cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilemeyen ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ıniradeleri dışında hastanede tutulmalarını protesto etti.Timtik’inzorla yatırıldığı BakırköySadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya, platform üyelerinin yanı sıra Timtik ve Ünsal’ın yakınları, ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçak,Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TAYAD) üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Açıklama yok.

“Ebru ve Aytaç’ın hayatları yüksek risk altında, talepleri karşılansın, Ebru ve Aytaç tahliye edilsin” yazılı pankart ile“Halkın avukatları tahliye edilsin”, “Ebru ve Aytaç’a özgürlük” dövizlerininaçıldığı eylemde, sık sık, “Adil yargılanma haktır”, “Zorla müdahale cinayettir” sloganları atıldı.

‘ZORLA MÜDAHALETEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYALAR !’

Platform adına söz alan TAYAD üyesi Nesimi Özcan, Timtik ve Ünsal’ın adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olduğunu hatırlatarak, avukatlarınhukuksuz bir yargılama sonucunda onlarca yıla varan hapis cezalarına çarptırıldıklarını belirtti.

Timtik ve Ünsal’ın bu adaletsizliği sineye çekmediklerini için bedenlerini açlığa yatırdığını ifade edenÖzcan,“Hukuk yoksa sözü direnişe bırakırız dediler ve canlarını bize emanet ettiler” dedi. ATK’ninher iki avukat için verdiği “ Cezaevinde kalamaz” raporunu hatırlatan Özcan, bu rapora rağmen tahliye edilmemelerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Avukatların adeta kaçırılarak yatırıldıkları hastanelerde zorla müdahale tehdidi ile karşı karşıya olduğuna işaret edenÖzcan, olası birzorla müdahalenin sakat kalmalarına, hatta ölmelerine neden olabileceğine dikkat çekti. Mustafa Koçak örneğini verenÖzcan , ölüm orucunda yaşamını yitirmeden öncezorla müdahaleye maruz kalanKoçak'ın bedenindeki 73 serum yarasını anımsattı.

‘EBRU VE AYTAÇ’I YAŞATACAĞIZ’

Timtik ve Ünsal’ınyaşatacaklarını vurgulayanÖzcan,“Onlar, Ebru ve Aytaç'ı bizden uzak tutmak istedikçe biz sesimizi, soluğumuzu onlara ulaştırmaya çalışacağız. Onlar, Ebru ve Aytaç'ı yalnız bırakmak istiyorlar. İşte biz hem Bakırköy Sadi Konuk Hastanesinde hem de Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde Ebru ve Aytaç'ın yanındayız. Onlar adalet talebini yok saymaya çalıştıkça biz daha çok adalet diye haykıracağız. Ebru ve Aytaç'ı yaşatacağız” dedi.

Açıklama yok.

‘YARGITAY NE BEKLİYOR ? EBRU GÜNDEN GÜNE ERİYOR’

Timtik’in dayısı Yıldırım Deniz, yetkilerin adalet talebine kayıtsız kalmalarına tepki göstererek, “Yargıtay neyi bekliyor? Ebru, 35 kilonun altına düştü; günden güne eriyor, ölmek üzere. Biz onu ne zorluklarla büyüttük, ne zorluklarla yetiştirdik. Tek isteğimiz yaşamları” diye konuştu.

BABA KOÇAK: ZORLA MÜDAHALE OĞLUMUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU !

Adil yargılanma talebiyle yatığı ölüm orucunun 296 günündeyaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçakise,zorla müdahalenin Timtik ve Ünsal’ın ölümüne yol açabileceğinin uyarısında bulundu. Zorla müdahalenin oğlunun ölümüne yol açtığına dikkat çeken Koçak, Timtik ve Ünsal’ın taleplerininbir an önce kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Açıklama, sloganlar eşliğinde son buldu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız